RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaen trues av streik

Sist oppdatert:
Om 16 dager kan alle Tippeliga-spillere bli tatt ut i streik.

Fredag ble det brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO/OKI om fotball- håndball- og ishockey-overkomsten. NISO kjemper om avtaler som vil koste motparten, klubbene, mange millioner kroner.

NISOs tre hovedkrav er som følger:
***Etablering av kollektiv karriereavbruddsforsikring finansiert av arbeidsgiverne.
*** Rett til å velge det arbeidsutstyret som gjør spillerne best skikket til å utføre sin jobb.
***For NISOs medlemmer i Tippeligaen og Adeccoligaen utbetaler medlemsbedriftene 2 % av samlede mediainntekter til NISO. Inntektene skal brukes til å etablere gode kollektive ordninger som utdannings- og senskadefond.

- Vi står langt fra hverandre på disse tre punktene, sier OKIs forhandlingsleder, Arne Hole, til TV 2 Nettavisen.

- Det er nå varslet plassoppsigelse. Det betyr at det kan bli streik i Tippeligaen om 16 dager - hvis NISO velger å gå så langt, sier han videre.

Saken er nå sendt til riksmeklingsmannen. Det er deretter duket for ti dager med forhandlinger for å bli enige. Er man ikke enige innen ti dager, kan begge parter forlange meklingen avsluttet. I verste fall blir det streik i Tippeligaen fra og med 9. serierunde - 21. mai.

- Underlig
- Er det reell fare for streik?

- Vi venter nå til vi skal møte til mekling, og regner med å finne gode løsninger der. Det er vårt fokus nå, sier NISO-leder Silje Johannessen unnvikende til TV 2 Nettavisen.

I stedet presiser hun at NISO har ett virkelig hovedkrav i forhandlingene.

- Vårt viktigste krav er å få på plass helt nødvendige forsikringer for spillerne. Det er noe vi har jobbet sammen med NHO om i mange år, og vi finner det derfor svært underlig at de ikke en gang ville diskutere dette nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere