RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaen: Vårens flopplag

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nettavisen har plukket en førsteellever av de de største skuffelsene i vårens Tippeliga-kamper.

Nettavisen har allerede kårets vårens lag i Tippeligaen. Nå har turen kommet til spillerne som har prestert langt under pari så langt i sesongen. Vi har tatt utgangspunkt i vår egen spillerbørs når vi har satt sammen «Nederlaget», men dette er ikke bare et lag av statistikkens tapere. Spillere som burde prestert langt bedre er også med, selv om de ikke er svakest i serien på sin posisjon.

Se lagoppstillingen nederst i saken

Ikke uventet er lagene på den nedre halvdel av tabellen godt representert med ballsparkere på «Nederlaget». Aalesund, Vålerenga, Start og Odd har alle to spillere hver. Sandefjord, Brann og Stabæk (!) bidrar med én ballsparker hver.

Starttrøbbel
Start og Stig Inge Bjørnebye har ikke klart å følge opp en fin 2006-sesong så langt, og to av hans disipler er med på Nettavisens flopplag. Rune Nilssen er den eneste målvakten i Tippeligaen som har mistet plassen sin i år, og Tommy Runar vokter nå målet for Sørlendingene. Nilsen kan slå i bordet med 4,67 på Nettavisen børs.

Bjarte Lunde Aarsheim klarte aldri å spille seg helt varm i den gule Start-trøya, og forsvant til 3. divisjon og Randaberg denne sommeren. Tre kamper fra start, fire som innbytter og 3,80 i karakter gjør rogalendingen selvskreven sentralt på vår midtbane.

Aalesund ligger på den utsatte kvalifiseringsplassen i Tippeligaen, og er laget som har sluppet inn flest mål etter 13 kamper (26). Da er det kanskje ikke rart at vi har tatt med to av summøringenes forsvarsspillere. Benjamin Kibebe får midtstopperplass, mens Gustave Bahoken surfer inn på venstrebacken med et børssnitt på 3,86.

To fra Skien
Odd Grenland har ikke hatt det samme silsyndromet som AaFK bakover, men Skien-klubben er likevel representert i vårt midtforsvar. Torjus Hansén har nemlig vært alt annet enn en klippe foran målvakt Rune Almenning Jarstein, noe et gjennomsnitt på 4,17 på vår børs vitner om.

Arne Sandstøs menn sliter forover på banen, og vi har også funnet plass til en av klubbens dyreste innkjøp gjennom tidene. Tsjekkiske Zbynek Pospech har kanskje bidratt med to mål, men det er stort sett alt. 3,73 på børsen for spissen er neppe et skremmende tall for Tippeligaens forsvarsspiller.

Sandefjord er jumbo i serien, til tross for en lovende start på sesongen. Én av flere spillerne som har skuffet for Tor Thodesens lag er Sampo Koskinen. Finnen åpnet sesongen forderdelig for hvalfangerne, og kaprer høyrebackplassen med et snitt på 3,40.

Oslo-flopper
Vålerenga er en av de største skuffelsen så langt i vår øverste divisjon, noe som gjør at to mann har blitt kalt inn til «Nederlaget». Polske Sebastian Mila kom fra Austria Wien før denne sesongen, der han hadde fått lite spilletid den siste sesongen. Kanskje vår midtbanemann trenger mer tid på seg, for i vår har han ikke vært god. Mila har 4,00 i snitt på vår børs, noe som ikke bare skyldes manglede tillit fra Petter Myhre.

Det var stilt høye forventninger til spisstalentet Glenn Roberts før denne sesongen. Disse har ikke blitt innfridd. Roberts har kanskje ikke fått så mye spilletid, med to kamper fra start og tre som innbytter, men de kampene han har spilt har vært miserable. 3,67 på børsen er langt fra godt nok.

Petter Furuseth Olsen kom, så og dro. Et av vinterens beste kjøp ble til et mareritt for Stabæk. Liten sportslig suksess og krangel med lagkameratene gjorde at en målløs Olsen forsvant til danske Viborg etter tre kamper fra start. Stabæk nyter mok likevel tabelltopp ved halvspilt serie.

Et annet topplag som har prestert å få en mann med på vårt «Nederlag» er, kanskje litt overraskende, Petter Vaagan Moen. Midtbanemannen har ikke helt slått til siden overgangen fra HamKam, og med unntak av tre scoringer har ikke talentet fått ut det som bor i hans fotballbein. Vaagan Moen er statistisk klart best på dette laget, med 4,83 i snitt. Likevel vet vi at Hamar-gutten kan så mye bedre, noe han må begynne å vise om gullet skal ta veien til Bergen for første gang siden 1963.

Enig eller uenig? Ta debatten i diskusjonsfeltet under lagoppstillingen.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Keeper: Rune Nilssen, Start (4,67)

Høyre back: Torjus Hansén, Odd Grenland (4,17)
Midtstopper: Benjamin Kibebe, Aalesund (4,46)
Midtstopper: Gustave Bahoken, Aalesund (3,86)
Venstre back: Sampo Koskinen, Sandefjord (3,40)

Midtbane: Sebastian Mila, Vålerenga (4,00)
Midtbane: Bjarte Lunde Aarsheim, Start (3,80)
Midtbane: Petter Vaagan Moen, Brann (4,82)
Midtbane: Petter Furuseth Olsen, Stabæk (3,67)

Angrep: Zbynek Pospech, Odd Grenland (3,73)
Angrep: Glenn Roberts, Vålerenga (3,67)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere