Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens beste utlendinger

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Sist oppdatert:
Hadde dette laget tatt seriegull?

Nettavisen skrev nylig om en drastisk nedgang i antall utlendinger i norsk toppfotball. Les saken her!

Nå presenterer vi vårt drømmelag, basert på de 89 utlendingene som i dag finnes i de 16 Tippeliga-stallene. Vi har tatt utgangspunkt i fjorårssesongens prestasjoner, noe som forsvarer at en spiller som for eksempel El-Hadji Makhtar Thioune er utelatt.

4-4-2:

KEEPER:

Daniel Örlund – Rosenborg (Sverige)

Örlund spilte hvert eneste minutt i fjorårets sesong, og viste seg å være en kanonsignering av trønderne. Svensken er god på streken, trygg i feltet og distribuerer ballen godt. Slapp kun inn 24 mål i fjor, minst av keeperne i Tippeligaen.

FORSVAR:

Mikael Lustig - Rosenborg (Sverige)

Lustig har etablert seg som en av Tippeligaen aller beste høyrebacker. Fire mål og fem målgivende pasninger i forrige sesong, noe som må sies å være en kjempeprestasjon av den offensive høyrebacken. Har gode innlegg, går ofte på offensive løp og er i tillegg trygg i det defensive arbeidet.

Miika Koppinen – Tromsø (Finland)

Koppinen er en ledertype i forsvaret, og har de ferdighetene som kreves for å være en god stopper i Tippeligaen. Kontant i duellspillet, god i lufta og brukbar med ballen i beina. Det han mangler på hurtighet kompenserer han med erfaring.

Fredrik Björck - Tromsø (Sverige)

Den andre stopperen i Tromsøs midtforsvar, Fredrik Björck, bidro i likhet med Koppinen sterkt til at «Gutan» slapp inn nest færrest mål i fjorårets sesong. Er en dominerende skikkelse i forsvaret, og med sin fysikk og høyde er han også en trussel offensivt.

Mikael Dorsin - Rosenborg (Sverige)

Dorsin kan, i likhet med sin klubbkamerat Lustig, se tilbake på en sesong med fire mål og fem målgivende pasninger. Er trygg med ballen i beina, ærgjerrig defensivt og liker å engasjere seg i det offensive spillet. Han begynner også å få en del erfaring, og er et naturlig valg på dette laget.

MIDTBANE:

Luton Shelton - Vålerenga (Jamaica)

Jamaicaneren fikk sitt virkelige gjennombrudd i Vålerenga-trøya i fjor, og scoret 12 mål. Hurtigtoget virker å ha tatt steg som fotballspiller, og har mange spennende egenskaper, selv om farten må sies å være hans største styrke. Flink til å komme seg til målsjanser, og tar han nye steg i år kan det bli veldig bra.

Kara Mbodj – Tromsø (Senegal)

Kara er en av Tippeligaens største eksportvarer, og Per-Mathias Høgmo har utallige ganger skrytt av den unge midtbanespilleren. Han har en rå fysikk, er uredd i spillestilen og er god med ballen. Det er ikke uten grunn at en klubb som Arsenal har hatt Kara i kikkerten.

Pontus Farnerud – Stabæk (Sverige)

Farnerud har gjennom flere år vist at han er en av Tippeligaens beste midtbanespillere. Kreativ med ball, har lure bevegelser og er flink til å spille andre gode. Det sies at Jan Jönsson ønsker å hente svensken til Rosenborg, og det er en god attest fra en tidligere trener.

Bentley - Brann (Nigeria)

Nigerianeren hadde en god sesong i fjor, med ni mål og syv målgivende. Om han er i det rette humøret kan han finne på å gjøre de utroligste ting - og få det til. Har en smidighet i spillet få andre i Norge kan matche, noe som gjør at han ikke har noen problemer med å drible av både én og to mann.

ANGREP:

Rade Prica – Rosenborg (Sverige)

Den svenske spissen scoret 13 mål i fjorårets sesong. En målgarantist i Tippeligaen, og en klassespiller i norsk målestokk. Er god med både bein og hode, og bidrar med erfaring og vinnervilje. Vi vurderte å benke Prica til fordel for Nikola Djurdjic, men svensken scoret flere mål, og er i våre øyne en bedre spiller enn Haugesund-spissen.

Anthony Ujah – Lillestrøm (Nigeria)

Ujah er Lillestrøms eneste representant på dette laget, og har vist seg å være en av Tippeligaens mest målfarlige spillere. Ujah scoret 14 mål i fjor, og er bare 20 år gammel. Var nær ved å signere for Real Mallorca i januar, men avtalen ble stoppet i siste liten. Det kan trolig LSK være fornøyd med, for Ujah seiler opp som en kandidat til toppscorertittelen i 2011-sesongen, og nå skal han også ta LSKs straffespark. Er en typisk målscorer, som har alle kvaliteter en god spiss skal ha.

Benken: Lars Hirschfeld, Nosa Igiebor, Nikola Djurdjic, Rodolph Austin, Guastavino, Ville Jalasto, Veigar Páll Gunnarsson, Celso Borges, Solomon Owello.

Hvilke utlendinger i norsk fotball synes dere vi burde gitt en plass på laget? Diskuter under.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!