Gå til sidens hovedinnhold

Tippeligaens mest lojale

Han har nesten ikke vært på banen denne sesongen - men Helge Haugen er lojal mot Brann.

På samme tid i fjor var Helge Haugen bankers på Branns sentrale midtbane sammen med Martin Andresen. Brann toppet på det meste tabellen med ni poeng og jaget gullet.

Men sommeren 2006 ble Eirik Bakke og Ardian Gashi hentet til Bergen. Haugen forsvant ut av laget og Brann tapte som kjent gullet til Rosenborg etter en svak høstsesong.

Denne sesongen har Helge Haugen stort sett sittet på benken eller tribunen. I løpet av sesongens sju første serierunder har han kun fått spille åtte minutter - som innbytter i serieåpningen mot Stabæk.

- Vil spille mest mulig
- Jeg ønsker selvfølgelig å spille mest mulig, sier Haugen - vel vitende om at han ikke en gang var i troppen i Branns siste hjemmekamp mot Fredrikstad.

- Men: det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe videre. Og får jeg sjansen, må jeg benytte meg av muligheten, fortsetter Haugen.

Konkurransen om en plass på Branns sentrale midtbane denne sesongen er knallhard. Ardian Gashi, Eirik Bakke, Tijan Jaiteh, Martin Andresen og Helge Haugen kjemper om to ledige plasser på den sentrale midtbanen.

- Det er bare positivt for klubben at det er konkurranse om plassene. Vi har fått flere nye spillere, det er flere om beinet, og spesielt kampen om plassen sentralt på midtbanen, er knallhard. De som ikke får spille, må bare takle det på en mest mulig profesjonell måte, konstaterer Haugen.

- Hvordan er det mulig for treneren å holde «benkesliterne» fornøyde?

- Jeg kan kun snakke for meg selv. Jeg er selvsagt ikke fornøyd med å sitte på benken. Men det nytter ikke å grave seg ned å begynne å syte. Du må plukke opp hansken og jobbe hardt. Det som gjelder, er å gjøre mitt beste på trening, og vise at jeg fortjener å spille, svarer Haugen.

Tenker ikke på klubbskifte
Haugen kom til Brann fra Åsane i 2001, og har siden spilt 124 obligatoriske Tippeliga-kamper for rødtrøyene fra Bergen. Han legger ikke skjul på at Brann er klubben i hans hjerte - og at et klubbskifte foreløpig er helt utenkelig. Selv om han må fortsette å se fotballkamper fra benken.

- Jeg har aldri tenkt på å skifte klubb. Mitt fokus er her i Brann. Jeg har fokus på at jeg er Brann-spiller, og tenker ikke på andre ting, fastslår midtbanespilleren.

Etter vårsesongen i fjor ble Haugen hyllet av presse, trenere og fans for sin innsats for Brann. Han var stabilisatoren på midtbanen, mens Martin Andresen stod for den offensive kraften.

Og 25-åringen mener han er en bedre fotballspiller nå enn da han herjet på midtbanen i fjor.

- Jeg føler at jeg tar steg som fotballspiller hele tiden. Jeg har jobbet hardt for å utvikle meg. Jeg føler overhodet ikke jeg er en dårligere fotballspiller nå enn på samme tid i fjor. Heller at jeg er blitt bedre, slår han fast.

Har snakket med Mjelde
Haugen innrømmer at han har tatt en prat med trener Mons Ivar Mjelde om situasjonen sin i Brann for øyeblikket.

- Jeg har snakket med Mons, men det jeg snakker med han om, vil jeg ikke si så mye om i media. Beskjeden fra treneren er imidlertid at er du god nok, så spiller du. Derfor må jeg bare bevise at jeg fortjener å få plassen, sier han diplomatisk.

Mandag spiller Brann bortekamp mot Odd Grenland. Haugen har ikke fått noen signaler på at han får spilletid.

- Vi har ikke hatt så mye formasjonstrening foreløpig, så det er vanskelig å si noe nå om jeg får spille eller ikke, sier han.

Brann ligger to poeng bak tabelleder Lillestrøm etter at sju serierunder er spilt.

- Alle kamper denne sesongen blir viktige. For oss er det alltid den neste kampen som er viktigst. Vi fokuserer på en god prestasjon, få laget til å fungere og få et bra resultat, oppsummerer midtbanekrigeren.

- Har muligher til gull
For sesongens mål i Bergen er det ingen tvil om. Klubben skal kjempe om det etterlengtede gullet - som glapp til fordel for Rosenborg i fjor høst.

- Klarer vi å heve prestasjonene fra kamp til kamp, og plukke med oss jevnt og trutt med poeng, så er det ikke umulig å ta gullet. Det er det vi har lyst til og jobber imot, sier midtbanespilleren.

Fullstendig klar over at han fort kan bli involvert i gulljakten - eller bli værende på benken.

Hvem bør spille på Branns sentrale midtbane? Diskuter med andre fotballinteresserte i kommentarfeltet under.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar