Tippeligaens mest ustabile

Foto: (FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX)

HamKam er det klart mest ustabile laget i Tippeligaen denne sesongen.

13.08.06 13:26

Kun to ganger på 16 kamper har HamKam oppnådd samme resultat i to kamper etter hverandre. De slo Fredrikstad og Tromsø i to påfølgende kamper tidlig i sesongen. Rett etter tapte de så to kamper på rad mot Lillestrøm og Odd Grenland.

Ellers har en seier alltid blitt avløst av uavgjort eller tap, én uavgjort har blitt avløst av en seier eller ett tap, og et tap har blitt avløst av uavgjort eller seier.

Dermed er laget det mest ustabile i hele Tippeligaen.

- Gjør oss sårbare
Sportssjef Lars Tjærnås er frustrert.

- Det er frustrerende fordi alle lag er sårbare for store svingninger i årets Tippeliga, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor er det så ustabilt?

- Vi har mange nye spillere - opptil sju i startoppstillingen. Det er den aller viktigste faktoren. Stabilitet har med tre faktorer å gjøre; struktur, mentalitet og løpskapasitet. Mentalt har vi av og til være for heite i en del avgjørende situasjoner. Fysisk er vi mer enn gode nok, mens strukturelt jobber vi for å ha en trygg nok basis når det butter, forklarer han.

- Flere individualister enn før
- Frykter du at ustabiliteten kan sende dere ned?

- Jeg tror svingningene blir stadig mindre, og har mye håp og en del tro på dette vil ordne seg. Dette har selvsagt litt med typer også å gjøre. I årets HamKam-lag er det færre trauste spillere enn før, og flere individualister. Samtidig vet vi at vår viktigste utfordring er å heve vårt laveste nivå, sier Tjærnås.

HamKam møter Tromsø på Briskeby søndag 18.00. Følg kampen direkte på FXTV.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.