RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens store skrekk

Sist oppdatert:
I år er det noe helt annet enn tissing i dusjen som gir de største bøtene i Tippeligaen. Bare se her.

I fjor var det tissing i dusjen som resulterte i de hyppigste bøtene blant spillerne i Tippeligaen. I år er fokuset litt annerledes.

Fuktige fotballstøvler er som drivhus for fotsopp, og flere spillere har slitt med disse plagene. Både Bent Skammelsrud og Tor Trondsen har opplevd å måtte stå over kamper på grunn av smertene fotsoppen kan gi.

Frykter fotsoppepidemi
Nå er det flere klubber som har innført bøter til spillere som ikke har slippers på i dusjen. Ingen ønsker en fotsoppepidemi i sesongen.

- Du får 50 kroner i bot for ikke å ha slippers, sier Fredrikstad-kaptein Bora Zivkovic til TV 2 Nettavisen. Også i Stabæk har frykten for å få fotsopp ført til at slippers er blitt en obligatorisk del i garderoben.

- Det kan du godt si. Det var Jan Åge Fjørtoft som innførte det hos oss, forklarer Mike Kjølø.

- Sliter med fotsopp
Nå er Fjørtoft i Lillestrøm, og selvsagt er det bøter for å gå med bare føtter når en skal vaske seg.

- Vi har bøter for litt forskjellig. Blant annet for ikke å ha slippers i dusjen, sier Frode Kippe.

En som vet hva fotsopp kan føre til, er Odd-kaptein Tommy Svindal Larsen.

- Jeg skal si det helt ærlig at jeg sliter litt med fotsopp selv og forstår godt at det blir tatt på alvor. Vi hadde veldig trøbbel i garderoben i Tyskland, og det er småting, men innmari viktige ting. Det kan fort bli så alvorlig at en kan gå glipp av kamper, forklarer han.

Også i Italia
Også Odd Grenland har bøter til dem som kommer barbeint i dusjen.

I Viking tar man det som en selvfølge at den personlige hygienen er på plass. De har foreløpig ingen bøter for å gå barbeint.

- Hos oss er det frivillig å bruke slippers i dusjen, men de fleste gjør det. Jeg tror det er ganske vanlig med bøter. Da jeg var i Italia, fikk vi bot dersom vi ikke hadde slippers i dusjen, sier kaptein Allan Gaarde.

500 for å tisse på lagkamerat
Men de stoler ikke helt på spillernes hygiene i stavangerklubben.

- Det er ikke gratis å tisse i dusjen i Viking. Det koster 100 kroner å tisse i dusjen og 500 for å tisse på en annen spiller. Jeg har ikke sett noen betale 500 ennå, men det kommer vel, ler Gaarde.

Litt mer koselig har de det i Ham-Kam.

- Hvis du glemmer å ha med kake når du har bursdag, så får du bot hos oss, sier Jan Michaelsen.

Ingen bøter i RBK og TIL
De fleste klubbene har botsystemer. Bare Rosenborg og Tromsø har valgt å droppe det.

- Vi har hatt et botsystem i Tromsø i flere år. Det vurderer vi nå å kutte ut ettersom vi har blitt så disiplinerte. Det har fungert veldig godt i hele vinter uten bøter, så da venter vi foreløpig med å innføre det igjen. Vi får forsøke å få inn penger på andre måter, sier Ole Martin Årst til TV 2 Nettavisen.

Widescreen og Xbox
Og pengene som kommer inn, går til høyst ulike formål, selv om en avslutningsfest etter sesongen stort sett er gjengangeren, så unnet Molde seg en widescreen-TV i garderoben, mens Sandefjord kjøpte Xbox til spillergruppen.

Lyn derimot er de snille guttene i Tippeligaen.

- Vi har gitt deler til veldedighet og deler går til gaver. Det er alltid noen som gifter seg eller fyller runde år i klubben, sier Tommy Berntsen.

I Vålerenga sliter botsjef Amund Skiri litt etter at den viktigste bidragsyteren, Steffen Iversen, er forsvunnet til Rosenborg.

- Heldigvis har det kommet nye til som kompenserer litt for de manglende bidragene fra Steffen, humrer Skiri – som avslører at også trenerne av og til må punge ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere