RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens viktigste

Sist oppdatert:
Med en frisk Martin Andresen er Brann en medaljekandidat. Uten sjefen ligner bergensklubben et bunnlag.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): Ingen andre spillere er like viktig for sin klubb som den tidligere landslagskapteinen.

Med Martin Andresen på banen var Brann Norges beste lag i 2005. Men da han var ute av spill, var rødtrøyene Tippeligaens dårligste.

To verdener
Brann-treneren Mons Ivar Mjelde er smertelig klar over at han mønstrer et langt bedre mannskap når den tidligere landslagskapteinen er skadefri og i form.

- Det er klart at Martin Andresen betydde enormt mye for oss på vårsesongen i fjor. Selv om han hadde et svært dårlig treningsgrunnlag leverte han flere praktkamper, sier Mjelde etter å ha studert statistikken som beviser at Brann ville tatt gull om Andresen spilte samtlige Tippeliga-kamper i fjor.

For tallenes tale er klar. I løpet av de 16 seriekampene Martin Andresen spilte for Brann, tok rødtrøyene 29 poeng. Ni seirer, to uavgjorte og fem tap gir et snitt på 1,813 poeng per kamp. Ganger du det med 26 serierunder, blir det 47 poeng. Vålerenga vant som noen husker fjorårets thrillerserie med 46 poeng ...

Tror ikke statistikken lyver
Men midtbanesjefen og den tidligere landslagskapteinen fikk store deler av sesongen spolert av skade. Han spilte bare fire av de tolv siste serierundene. I løpet av de ti kampene Andresen sto over i fjor, kapret bergenslaget fattige åtte poeng. Et snitt på 0,8 poeng er svakere enn Bodø/Glimt, som endte på jumboplassen.

- Hva sier du til at Brann - statistisk sett - hadde tatt gull med Andresen på laget hele sesongen?

- Jeg tror neppe denne statistikken lyver, for å si det sånn. Men det vil alltid være små marginer i fotball, sier Mons Ivar Mjelde til TV 2 Nettavisen.

Skadefri
Skal Brann henge med i toppen av årets eliteserie, er nok rødtrøyene helt avhengig av at kapteinen er skadefri. Det er også Mons Ivar Mjelde smertelig klar over.

- For lagets del er det alltid viktig å ha de beste spillerne med, med tanke på sammensetningen. Han er en løpsterk spiller som var fenomenal i enkelte kamper i fjor. Vårt fokus med tanke på Andresen denne sesongen, er selvsagt å holde ham skadefri. Men Martin har hatt en tendens til å trene for hardt og for mye så snart han føler seg skadefri, så utfordringen blir faktisk å holde ham litt tilbake.

Martin Andresen selv bryr seg lite om statistikk. Han vil heller snakke om sesongen som står for døren enn om snøen som falt i fjor.

- Mitt fokus vil alltid være å spille best mulig for Brann. Denne sesongen vil jeg holde meg skadefri, men vi har en sterk tropp med flere gode spillere. Troppen er god nok til gull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere