*Nettavisen* Sport.

Tippeligarunden avlyst

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Det blir ingen toppseriekamper denne helgen.

20.05.11 14:03

Som følge av den pågående streiken der ni Tippeliga-klubber er involvert, har Norges Fotballforbund besluttet å utsette Tippeliga-runde ni.

- Prinsippet om likebehandlig og Fair Play er avgjørende faktorer og tillagt betydelig vekt. En stor overvekt av klubbene i Tippeligaen støtter denne beslutningen, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemeldling.

Kampene til Tippeliga-klubbenes andrelag i Fair Play Ligaen og 3. divisjon vil spilles som planlagt.

Avlysningen rammer alle klubbene, også de som ikke er tatt ut i streik. Kampen mellom Stabæk og Strømsgodset kunne vært spilt, siden de to klubbene ikke har noen streikeuttatte spillere.

Vill gjerne spilt
Det rammer selvfølgelig klubbene økonomisk.

- Vi forholder oss til det NFF har besluttet. Men vi hadde vært helt klare overfor NFF at både vi og Strømsgodset ønsker å gjennomføre kampen som planlagt, sier daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, til Nettavisen.

For Stabæk, som er i en vanskelig økonomisk situasjon, er avlsyningen alvorlig.

- For det første fører det til mye merarbeid. Vi har pådratt oss en del kostnader til den kampen, og den må jo arrangeres på nytt, sier Tunold.

Det er ikke avgjort hva som vil skje med billettene som er solgt til kampen, men det er noe klubben vil ta stilling til.

- Det er et godt spørsmål. Vi har ikke fått diskutert den saken. Men det må vi løse til det beste for publikum, sier Tunold.

Ifølge Tunold har det ikke vært vurdert å permittere spillere for å spare penger så lenge streiken varer.

Usikkert for cuprunden
Fotballforbundet følger situasjonen fra dag til dag, og vil mandag ta stilling til hva som vil bli konsekvensen for tredje runde i cupen, som etter planen skal spilles 25. og 26. mai.

Til sammen 95 spillere fra Brann, Vålerenga, Aalesund, Viking, Start, Molde, Sogndal, Tromsø og Fredrikstad er tatt ut i streik etter at det tidlig fredag morgen ble brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO Idrett.

Det springende punktet er om spillerne skal ha adgang til egne utstyrsavtaler når det gjelder fotballsko. Slik det er i dag er spillerne forpliktet til å spille i det merket som klubben har en sponsoravtale med.

Stor avstand
Ifølge NISO-leder Joachim Walltin er det stor avstand mellom partene.

- Ja, det var stor avstand på de fleste av våre krav. Fra NHOs side var det veldig liten vilje til å forplikte seg på noe som helst. Det var til slutt umulig å komme til enighet. Det gjaldt også på sentrale krav som oppsigelsesvern, bedre standardkontrakter samt arbeidsustyr, som også var et sentralt punkt, sa Walltin til Nettavisen tidlig fredag morgen.

- Oppsigelsesvernet og utstyrsbiten er de vanskeligste punktene å bli enige om, forteller Walltin.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag