*Nettavisen* Sport.

Tippeligaspillerne kan takke U21-gutta

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Får trolig lenger ferie som følge av ungguttas imponerende innsats.

18.10.12 12:33

LARNAKA/OSLO (Nettavisen): Neste sommer spilles U21-EM i Israel. Turneringen går av stabelen 5. juni til 19. juni.

Der skal Norge delta. Etter imponerende innsats mot Frankrike i playoffen til turneringen vant til slutt Per Joar Hansens gutter 5-4 og kunne slippe jubelen løs.

Det at et norsk lag skal i aksjon under et mesterskap vil trolig også gå utover terminlisten i Tippeligaen neste sesong. Det vil sannsynlig bli en lengre sommerpause.

- Det er helt klart at dette påvirker tippeligaoppsettet, selv om det ikke er satt opp enda. det vil bli satt opp senere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Nettavisen.

- Men det vil nok bli et opphold i Tippeligaen når U21-gutta skal i mesterskap. Det vil trolig bli spilt tippeliga ut mai måned, og så vil den fortsette når mesterskapet er ferdig.

- Blir sannsynligvis pause
U21-EM i Israel vil som nevnt gå i store deler av juni. I tillegg er det også landskamp for A-laget i denne perioden. 7. juni møtes Norge og Albania i VM-kvalifiseringen.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, sier til Nettavisen at det er sannsynlig at det vil bli et lengre opphold i Tippeligaen neste sesong.

- Ja, det er sannsynlig. 10 av de 18 spillerne som var med mot Frankrike i går, spiller i Tippeligaen, sier Fisketjønn.

Han understreker at en avgjørelse ikke vil bli tatt før 26. oktober.

- Vi jobber med terminlista for neste sesong nå, og er i dialog med klubbene. Hvordan neste sesong skal se ut, vil først være klart 26. oktober.

- Får lite fri i juli
En eventuell Tippeliga-pause når U21-EM spiller 5. - 19. juni, vil ikke bety at sesongen starter tidligere eller slutter senere.

- Det vil heller bli lite fri i juli, forteller Fisketjønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.