RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Calle Törnström / SCANPIX

Tipper norsk dominans i hoppuka

Sist oppdatert:
Tidligere OL-vinner Espen Bredesen tror Norge kan få fem mann blant de ti beste i hvert renn i hoppuka. Og han tror Bjørn Einar Romøren kan vinne sammenlagt.

- Jeg tror Norge kommer til å ha fem mann som kan være blant de ti når som helst, og det gjør det litt ekstra spennnende, sier Espen Bredesen til TV 2 Nettavisen et par uker før hoppuka starter.

Det blir, med norske øyne, den mest interessante på flere år.

Kan bli norsk sammenlagtseier
Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen og Lars Bystøl er mennene den tidligere OL-vinneren tror mest på.

- Jeg regner med at Bystøl blir den femte. Jeg tror ikke Anders Bardal er stabilt der ennå. Hvem som helst av disse fem kan komme på pallen, og fire av dem kan vinne, tror Bredesen.

- Har vi noen som kan vinne sammenlagt?

- Selvfølgelig har vi det, men de har ikke vært stabile nok ennå. Samtidig har vi hatt en trøblete start på sesongen, med mye vind og avlyste renn, som gjør det vanskelig å se et mønster.

Tror på Romøren og Malysz
Bredesen fremhever Roar Ljøkelsøy som den jevneste hopperen, men er ikke sikker på om han faktisk er det beste kortet det norske landslaget tar med seg til Tyskland og Østerrike.

- Jeg hadde satt pengene mine på Bjørn Einar Romøren, fastslår Bredesen.

Men den store forhåndsfavoritten er slett ikke norsk:

- Jeg kommer jo ikke utenom Adam Malysz som sammenlagtfavoritt, selv om jeg synes han har vært ujevn så langt. Han har rutinen, han har gjort det før og trenger ikke å kave for å gjøre det igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere