Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeselskap vil åpne butikker i Norge

Sist oppdatert:
Tippeselskapet Expekt vil åpne spillbutikker i Norge i løpet av kort tid. Aller helst med velsignelsen til norske myndigheter. Si din mening her!

EU-domstolen støttet i forrige uke 137 italienere som ble saksøkt av det statlige, italienske tippeselskapet CONI fordi de formidler spill til den britiske bookmakeren Stanley. Denne avgjørelsen gjør det vanskelig for norske myndigheter å beskytte Norsk Tipping, mener Expekt.

Skal markedsføre seg
Tippeselskapet Expekt.com har rundt 200.000 kunder, og ønsker å markedsføre seg i langt større omfang enn det norske regelverket tillater. Det kan skje på to måter, mener administrerende direktør Per-Ivan Selinder (bildet): Med eller mot myndighetens velsignelse.

- Vi kommer til å begynne å markedsføre oss. Vi vil ha et åpent marked, hvor bookmakere tildeles lisenser av myndighetene. Det vi håper på nå, er å få i gang en debatt, sier Selinder til TV 2 Nettavisen.

Ønsker ikke norske myndigheter dette, kommer Expekt til å velge en annen inngang. For eksempel gjennom å åpne spillbutikker i Norge. Selskapet har allerede slike butikker i Østerrike, og har planene klare for å åpne slike butikker flere steder i Europa.

- Ola og Kari Nordmann er vant til å gå og spille i butikker. Det er viktig for folk å gjøre det de har gjort tidligere, forklarer Per-Ivan Selinder.

Vil betale skatt i Norge
Selinder tror ikke norske myndigheter vil tape nevneverdig på å åpne for nye aktører på det norske spillmarkedet. Høyere skatteinntekter og økt sysselsetting kan gi kroner i statskassa, understreker han.

- I dag betaler vi skatt på Malta. Hvorfor skal vi gjøre det? Men vi får jo ikke lov til å være her i Norge.

Hva mener du? Bør myndighetene åpne for flere aktører på spillmarkedet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!