*Nettavisen* Sport.

Tippetips lørdag

Foto: (AFP/Scanpix)

Store favoritter på lørdagskupongen. Les våre tips på veien mot 12 rette.

27.03.10 10:27

Lørdagskupongen inneholder tippeligaoppgjøret mellom Start og Molde, syv oppgjør fra Premier League og fire fra The Championship. Leveringsfristen er som vanlig klokken 15.55. NRK 1 viser Start-Molde klokken 16.00, mens de som har kostet på seg et Canal+ abonnement kan boltre seg i Premier League kamper.

Vriene Championship
Kupongen utmerker seg med store forhåndsfavoritter i de første kampene, der topplagene fra Premier League er i aksjon. Lenger ned blir det vanskeligere, og de fire kampene fra Championship er ved første øyekast en helgardering verdig alle sammen. Men vi skal selvsagt prøve å være lurere enn som så.

Lever vår 96-rekker her og nå.

Lever vår 486 rekker her og nå.

Start - Molde
Her møtes to lag som har gjort alle forventninger til skamme. Start har vært gode, tidvis ekstremt gode, og har sanket fire poeng på de to første kampene. Et av dem ble tatt på Lerkendal i kamp de fort kunne fått alle tre. Start åpnet med gode resultater forrige sesong også, og ser ut til å kunne gjenta prestasjonen. Molde skal være med å kjempe om medaljer, men står med 0 poeng så langt. De har press på seg allerede etter to runder.

Dagens spillstoff:
Gjestetipper Øivind Grøstad: Satser på Kongsvinger til 7,65 i odds
Oddstips: Vi satser på storseier til Tottenham
V75-tips: Skreddersydd oppgave i Jackpot-omgang!

Start melder på sin hjemmeside at det ser veldig lyst ut med mannskapet. Bare langtidsskadde Petter Bruer Hanssen er uaktuell før kampen mot Molde, men også han er i rute. " Det eneste spørsmålstegnet jeg setter er rundt Clay. Han fikk seg noen smeller i hodet mot Rosenborg. Vi følger han nøye fremover, men jeg har tro på at også han blir spilleklar mot Molde," sier medisinsk leder, Jørgen Rostrup. Clay er forsvarsspilleren Clarence Goodson.

Moldes laguttak er ikke klart i skrivende stund. På hjemmesidene fokuserer Jonevret på det positive: Laget har tatt ledelsen i begge sine to tapte kamper, humøret er på topp i troppen og alle gleder seg til en tur sørover og lørdagskamp på det fine gressdekket på Sør Arena.

Tilsvarende møte i fjor endte 2-2. Molde vant også 8-1 mot Start i fjor, men det var på Røkkeløkka.

Etter det Molde har vist så langt må vi en gang for alle kaste oppfatningen av Molde som topplag i skraldespannet, vi kan ikke fortsette å spille på dem gang etter gang i håp om at de skal finne tilbake til formen de hadde i fjor. De får sikkert et poeng snart, men ingenting tyder på at de skal få med seg noe fra Sør Arena denne gangen. H.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Bolton - Manchester United
Bolton ligger åtte poeng over nedrykkstreken og sanker poeng jevnt og trutt, spesielt mot lagene de har rundt seg på nedre halvdel, og det er sånn man sikrer seg plass i Premier League også neste sesong. 3-2-0 på de fem siste hjemme er bra. Sist ble det 4-0 over Wigan.

Manchester United har 5-0-0 på de fem siste, 3-1-1 på de fem siste bortekampene i serien. De er i høyeste grad med og kjemper om gull i Premier League, de er i skrivende stund oddsfavoritter til å vinne serien.

Bolton boss Owen Coyle ser på kampen med realistiske øyne og sier " Hver eneste spiller må yte maksimalt og vi må ha en god porsjon flaks i tillegg for å klare å ta poeng mot Manchester United." Bolton har med Gary Cahill i troppen igjen, og han kan få spilletid. Han var ubenyttet reserve i kampen mot Everton sist. Gretar Steinsson er utestengt denne ene kampen.

Manchester United har mange baller i luften. Allerede tirsdag skal de til Bayern og spille den første av to Champions League kvartfinaler. Samtidig skal seriemesterskapet i England vinnes, og man kan ikke ta lett på kampen mot Bolton. Sir Alex har erfaringen som kreves i slike tilfeller, men det er ventet noen endringer i forhold til den startoppstillingen som slo Liverpool 2-1 sist. Vi kan få se spillere som Dimitar Berbatov, Jonny Evans, Rafael, Ryan Giggs og Paul Scholes fra start. Men vi presiserer at laget ikke er klart i skrivende stund.

Manchester United har slått Bolton med ett eller to mål i de fire møtene mellom lagene de siste to årene. I dag er seier til United enda mer opplagt enn i flere av de tidligere møtene, siden Bolton ligger rimelig trygt plassert mens United skal vinne serien. Dette blir ikke noen walk over for United, det er ikke lett å slå Bolton på Reebok Stadium, men ingen blir overrasket hvis United er et mål foran når dommeren blåser av. B i kamp 2.

Les også! Disse er skadet i Tippeligaen

Chelsea - Aston Villa
Chelsea tok tre poeng og forbedret målforskjellen med fem mål borte mot Portsmouth sist. I kampen om seriegullet ligger de nå ett poeng bak Manchester United og ett poeng foran Arsenal. Ingen av disse tre har råd til å miste poeng i innspurten, og selv uavgjorte resultater vil være en katastrofe. Både Chelsea og Manchester United har 47 plussmål, Arsenal har 40. Det er viktig ikke bare å vinne, men å vinne med mange mål. Chelsea har 4-0-1 på de fem siste hjemmekampene i serien, målforskjellen i disse er 13-5.

Aston Villa er med i kampen om fjerdeplassen og Champions League spill neste år. Laget taper ytterst sjeldent, men litt for mange uavgjorte resultater gjør at de ligger på syvendeplassen i øyebliket. Man må helst klare å slå lag som Sunderland og Wolverhampton på hjemmebane for å kapre fjerdeplassen i Premier League. Aston Villa har 3-2-0 på sine seks siste bortekamper i serien. De er for tiden det laget som har færrest tap på bortebane (3).

Historien kan fortelle at det står 7-2-1 i tilsvarende kamper det siste tiåret. Sist Aston Villa klarte å vinne på Stamford Bridge var i 2002.

For Chelsea er Michael Essien langtidsskadet, Ashley Cole, Bosingwa, Hilario og Ivanovic er trolig heller ikke med. Aston Villa stiller trolig uten Heskey, Agbonlahor, og Reo-cooker. Gode sjanser for en John Carew i scoringsform på topp.

Begge lag må vinne. Chelsea klarer det, fordi de er best. Vi tror det er så enkelt. H.

Birmingham - Arsenal
Birmingham begynner å ligne et typisk hjemmelag. Borte er fire av de fem siste tapt, mens hjemme er man uten tap i år, 3-2-0 på de fem siste. 2-2 hjemme mot gode Everton sist. Tabellmessig ligger laget nederst på øvre halvdel, milevis unna nedrykk men dessverre også litt for langt bak de aller beste til at det blir særlig spennende herfra og ut.

Troppen er ikke offentliggjort i skrivende stund.

Arsenal ligger på tredjeplass og er med i kampen om seriegull. De seks siste kampene i serien er vunnet, to av dem var bortekamper. Formen er meget god. Skadelisten deres inneholder navnene Johan Djourou, Kieran Gibbs, Robin Van Persie, Aaron Ramsey og William Gallas. Disse har vært ute en stund og laget har prestert også uten disse utmerkede spillerne. Nicklas Bendtner fikk et spark i ankelen i kampen mot West Ham og skal testes på trening fredag, men forventes å bli klar til denne.

Onsdag til uka spiller Arsenal hjemme mot Barcelona i den første av to kvartfinaler i Champions League. Om det kan bidra til å påvirke kampen kampen mot Birmingham skal vi ikke spekulere for mye i, men det blir hvertfall viktig for Arsenalt å unngå skader på sentrale spillere.

Arsenal kommer nok til å vinne de aller fleste av de gjenværende kampene, men her møter de et meget sterkt hjemmelag, og vi er ikke helt sikre på at de klarer tre poeng i denne. Men ett burde være mulig. UB i kamp 4.

Wolverhampton - Everton
Wolves har spilt seg et lite stykke unna nedrykksplassen de tidvis har innehatt denne sesongen. 7 poeng på de tre siste kampene, som atpåtil var bortekamper, er rett og slett veldig bra, og laget har nå tatt like mange bortepoeng som for eksempel Liverpool og Everton. På hjemmebane står de med 4-3-8 totalt. Wolverhampton må ta flere poeng for å sikre plass i ligaen neste år, noe vi tror de klarer. Om de klarer å slå et godtgående Everton er derimot en annen sak.

Everton imponerte med 2-0 borte over Manchester City på onsdag. Borteformen viser nå 2-1-2 på de fem siste. Vi gleder oss over Evertons gode prestasjoner, men ergrer oss samtidig over at de kan være litt vriene å tippe på.

Det ble 1-1 i det omvendte møtet tidligere i sesongen. Noe lignende kan meget vel skje igjen. Begge lag er i form, men hvis vi ser litt nærmere på lagene Wolves har tatt poeng mot i de tre siste finner vi ursvake Burnley som har stagnert fullstendig, et West Ham som ikke får til noen ting om dagen og et Aston Villa lag som sliter med å avgjøre kampene. Vi lander på en UB gardering i denne også.

Tottenham - Portsmouth
Tottenham er i ferd med å gjøre en kanonbra sesong. 6-2-0 på de åtte siste spilte sier alt. I cupkampen mot Fulham onsadg var en del spillere ute med skade, likevel går man ut på banen og vinner 3-1 etter å ha fått et tidlig mål imot.

Manager Harry Redknapp innrømmer at han gamblet høyt med laguttaket til denne kampen, med småskadde spillere som mulige innbyttere og rotering på lagoppstillingen underveis i kampen. Les mer her hvis du vil. I semifinalen møter Tottenham Portsmouth, og kampen i dag blir således først og fremst en generalprøve på semifinalen i FA-Cupen 11. april.

For Portsmouth er resten av seriekampene uten betydning i den forstand at klubben er satt under administrasjon, trukket i poeng og rykker ned til The Championship. La ingen matematiker fortelle deg noe annet. Til tross for dette har Pompey spilt enkelte gode kamper den siste tiden, noe man etter sigende gjør for den lojale skaren av fans. Hull og Burnley er beseiret i serien etter poengtrekket.

Dagens situasjon er såpass spesiell at det virker mindre relevant å se på innbyrdes oppgjør. Tottenham har vist at uansett hvilket lag de stiller med i denne kampen, er de sterke nok til å slå de aller fleste av Premier League lagene, og i dag slår de Portsmouth. H i kamp 6.

Hull - Fulham
Desperat hjemmelag mot et svakt bortelag. Hull har tapt sine fem siste kamper i serien og ligger særdeles dårlig til, under nedrykksstreken med 24 poeng, det samme som Burnley og tre poeng bak West Ham. Fire av disse fem tapene har kommet på bortebane, mot tildels sterk motstand. På hjemmebane er Hull langt bedre, der man står med 1-2-2 på de fem siste. Det må nevnes at de har møtt Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City og Wolverhampton i disse fem.

Fulham var gode og heldige da de slo Juventus 4-1 på hjemmebane i Europa League for tre kamper siden. På bortebane i serien er ståa en helt annen: 0-2-3 på de fem siste og 1-6-8 totalt er stusselig. Sånn sett er de et av våre favorittlag å spille på, eller mot rettere sagt, på bortebane.

Hulls nye manager Iain Dowie forteller at han håper å få med Andy Dawson til denne kampen, Dawson ble skadet mot Portsmouth og det er 50/50 om han spiller eller ikke. Stephen Hunt og Liam Cooper blir sannsynligvis ikke klare, Amr Zaki er definitivt ute, mens spissen Jozy Altidore er tilbake fra skade.

Fulhams lag er ikke klart i skrivende stund, men hva gjør vel det når laget stort sett taper på bortebane uansett hvem de stiller med. Ikke trenger de ta flere poeng heller, plassen er sikret og det er for langt opp til de beste i år. Da er det mye morsommere å spille Europa League, og torsdag kommer Wolfsburg på besøk. Dette har full fokus på lagets hjemmeside, og hvis hjemmesiden på noen som helst måte gir et bilde av hva Fulham fokuserer på om dagen, så er det ikke kampen mot Hull.

Et Hull lag som tar en del skalper på hjemmebane bør klare tre høyt ønskede poeng mot et av seriens svakeste bortelag. H i kamp 7.

West Ham - Stoke
West Ham har begge bena plantet i nedrykksstriden, de ligger rett over streken nå, men tre poeng bak jager Hull, som har spilt en kamp mindre. Det må være fullstandig krise i klubben, da man gang på gang har skjebnen i egne hender og alle muligheter til å skaffe sårt tiltrengte poeng, for så å feile selv mot de enkleste motstanderne. Laget har 0-0-5 på de fem siste, der de burde hatt 2-0-3. Greit at man taper mot Manchester United, Arsenal og Chelsea, men hjemmetap for Bolton og Wolverhampton er helt krise.

Stoke er i ferd med å cruise inn til en plassering midt på tabellen. Laget er gode nok hjemme, og tar noen poeng på bortebane i ny og ne. 2-7-5 er bortetallene, og Stoke er det laget som spiller mest uavgjort på bortebane, sammen med Manchester City. De fem siste bortekampene har gitt 1-3-1, tapet kom for Chelsea, seieren mot Portsmouth.

Innbyrdes oppgjør viser litt overraskende at borteseier er det vanligste resultatet mellom lagene, men West Ham har vunnet sine to siste hjemmekamper mot Stoke. Den ene var så langt tilbake som 2004, og vi sitter med følelsen av at det ikke er vits å se så mye på innbyrdes oppgjør denne gangen, vi må se på lagenes form og dagens forutsetninger.

West Ham må vinne denne kampen. Men de måtte vinne mot Bolton og Wolves også, og feilet. Stoke kan være helt fornøyde med en uavgjort, for hver runde som går blir det tydeligere og tydeligere at Stoke City blir å finne i Premier League enda en sesong. På bakgrunn av dette markerer vi HU, så får vi se om resonementet holder.

Newcastle var i en lignende situasjon forrige sesong, der de hadde alle muligheter til selv å sikre fornyet kontrakt, men feilet gang etter gang. Vi tror, og håper for West Ham og alle deres supporteres skyld, at at laget gjør det bedre enn Newcastle gjorde ved å ta poeng mot Stoke i dag. HU i kamp 8.

Reading - West Bromwich
Begge lag i strålende form. Reading er divisjonens formlag med 9-3-1 de siste to månedene. På hjemmebane har de ikke tapt i år, med unntak av en FA-cupkamp mot Aston Villa. De har ellers spilt 2-2 mot dagens motstander, også det i FA-cupen.

West Bromwich har nå åtte poeng ned til Nottingham Forest, nærmeste utfordrer til andreplassen, som gir direkte opprykk. Med syv runder igjen er ingenting avgjort, men mye tyder på at West Bromwich er på vei tilbake til Premier League.

Onsdag ble innlånte Steven Reid lagets nittende målscorer denne sesongen i 1-0 kampen mot Coventry. Laget har nå 5-0-0 på de fem siste, fire av disse er hjemmeseire. Siste fem borte har gitt 1-2-2, og det merker vi oss som et lite svakhetstegn.

Reading savner Jay Tabb med skadet ankel, kapteinen Ivar Ingimarsson er ute for resten av sesongen. Av spillere som kan være på vei tilbake fra sykestua nevnes Kalifa Cisse og Jem Karacan. Sistnevnte var med i troppen mot Leicester på onsdag, som ubenyttet reserve.

Etter å ha sett på tallene spør vi oss: Når West Bromwich bare har klart å vinne én av de fem siste bortekampene, klarer de da å slå et Reading i tidenes godform? Svaret blir nei. Det blir rart å levere en tippekupong uten et kryss på West Bromwich, men denne gangen gjør vi det. HU i kamp 9.

Derby - Leicester
Derby har 0-3-2 på de fem siste, men kun en av disse var hjemmekamp og i den klarte de 2-2 mot habile Middlesbrough. Men formen er ikke god og laget ligger ubehaglig nærme nedrykksstreken, der flere av lagene bak har kamper til gode på dem. En seier i dag hadde nok passet meget bra. 10-2-7 på hjemmebane totalt sier litt om hvor mye resultatene svinger for Derby County.

Leicester er med i kampen om opprykk og ligger innenfor play-off med sine 61 poeng. Formen er vekslende, 2-1-2 på de fem siste. Sist ble det tap hjemme mot Reading, men man klarte å slå Crystal Palace borte før det. Men før det igjen tapte man mot Sheffield Wednesday. Det er vanskelig å se noe mønster her.

Det som kan gi oss en pekepinn om utfallet av denne kampen er historien. Dette er nemlig et lokalderby i East Midlands, og Derby virker å legge stor vekt på å prestere mot naboene sine. De kjempet seg til uavgjort i det omvendte oppgjøret, og en annen nabo, Nottingham Forest, ble slått 1-0 på hjemmebanefor to måneder siden.

Innbyrdes oppgjør blir dermed relevant, da Derby alltid vil gi litt ekstra for å slå et lag som Leicester, og omvendt selvfølgelig. De fem siste viser 1-4-0 fordel Derby. Hvis laget skulle klare å vinne begge lokalderbykampene på hjemmebane denne sesongen, vil det være en stor fjær i hatten. Nottingham er allerede slått, og vi tror på bakgrunn av dette at HU skal holde i kamp 10.

Swansea - Ipswich
Vår "under 2,5 mål i kampen" oddsfavoritt Swansea gikk på en stygg smell med 1-5 borte mot Blackpool sist. Hva skjedde? Man forsøker å forklare sesongens dårligste resultat med veldig mange ord her. Kort oppsummert så mistet Swansea fokus og hadde uflaks. Og det var kaldt, og det regnet. Man spilte dårlig, med andre ord. Dette er helt ulikt Swansea, som ligger på play-off plass etter å ha plukket poeng jevnt og trutt hele sesongen. De har nå svake 1-2-2 på de fem siste.

Ipswich har sagt opp jobben som uavgjortleverandør. Lagets fem siste viser 3-0-2. Etter noen fine hjemmeseire med påfølgende klatring på tabellen, ble det et overraskende og svakt 0-2 hjemmetap for Plymouth sist. Som bortelag har man som vanlig ikke fått det helt til denne sesongen, der laget har 3-7-9 totalt.

I denne kampen kan mye rart skje, det gjelder forsåvidt alle kamper, men tror Swansea får skuta på rett kjøl i denne. De må vinne for å holde seg over play-off streken, og mot dagens Ipswich skal det være gode sjanser for å gjenta fjorårets 3-0 seier. Vi spiller H i kamp 11.

Watford - Middlesbrough
Det er sørgelig å se på Watford om dagen. Med 1-0-7 på de åtte siste synker man som en sten mot nedrykk. Man tapte nøkkelkampen mot en annen dumpekandidat, Sheffield Wednesday, 1-2 sist. Hadde ikke Crystal Palace blitt trukket i poeng hadde Watford vært under streken i dag. Det er skadeproblemer i laget.

Middlesbrough har også hatt sine skadeproblemer i det siste, men har likevel 1-3-1 på de fem siste og play-off plass er fortsatt en mulighet.

Blant innbyrdes oppgjør ser vi at Watford vant borte over Middlesbrough i fjor, resten av resultatene er av gammel dato. Folkerekka viser en meget jevn fordeling av tippetegn i denne kampen foreløpig, og det harmonerer med vår oppfatning av denne kampen som svært vanskelig å bedømme. Heldigvis har vi en helgardering igjen, og den brukes her. HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 96-kroners spillforslag.

Klikk her for å levere vårt 486-kroners spillforslag, som du ser nederst i artikkelen.

96 rekker systemet:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 27.03.2010 15:55
1. Start - Molde H
2. Bolton - Manchester Unit B
3. Chelsea - Aston Villa H
4. Birmingham - Arsenal U B
5. Wolverhampton - Everton U B
6. Tottenham - Portsmouth H
7. Hull - Fulham H
8. West Ham - Stoke H U
9. Reading - West Bromwich H U
10. Derby - Leicester H U
11. Swansea - Ipswich H
12. Watford - Middlesbrough H U B

486 rekker systemet:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 27.03.2010 15:55
1. Start - Molde H U
2. Bolton - Manchester Unit B
3. Chelsea - Aston Villa H
4. Birmingham - Arsenal B
5. Wolverhampton - Everton H U B
6. Tottenham - Portsmouth H
7. Hull - Fulham H
8. West Ham - Stoke H
9. Reading - West Bromwich H U B
10. Derby - Leicester H U B
11. Swansea - Ipswich H U B
12. Watford - Middlesbrough H U B

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.