*Nettavisen* Sport.

Tippetips søndag

Foto: JOSEP LAGO (AFP)

Se hvordan vi knekker den vanskelige søndagskupongen.

21.03.10 12:47

For andre gang på litt over en uke var Stabæk involvert i den ene kampen vi ikke klarte å tippe riktig på det store systemet. Vi skammer oss likevel ikke over 11 rette i går, og gratulerer heller Vålerenga med tabelltoppen, så lenge det varer.

Utbetalingen på lørdagskupongen var ikke av det største slaget. I kveld blir det nok høyere premier, på en kupong der flere av favorittene lett kan feile.

Sjekk søndagens travtips her.

Følg Sportspill.nos odds- og tippetips på Facebook.

Dagens oppgave
Søndagskupongen består av seks kamper fra runde to i vår egen Tippeliga og seks oppgjør fra de store og mellomstore ligaene i Europa. Kupongen ser vanskelig ut ved første øyekast, men vi tar utfordringen og håper på premie også denne gang. Leveringsfrist er kl. 17.55.

Skaderapporter og bakgrunnsstoff
Det er blitt lagt ned et godt stykke arbeid i Sportspills skaderapport fra Tippeligaen som du bør lese her. Vi lener oss på denne og går kjapt gjennom de seks første kampene uten å liste opp hele lagoppstillinger i disse. De som er glad i å lese finner en større sak om Tippeligaen runde 2 her.

Lever søndagens 96-rekker allerede her og nå.

Lever det store 486-rekkers systemet her og nå.

Viking - Brann
Viking imponerte ikke nevneverdig mot Vålerenga. Til denne kampen kommer Brann med full tropp og sine førstevalg i alle posisjoner på banen. De vil nok gjerne vise at de kan bedre enn 0-0 prestasjonen i deres åpningskamp mot Haugesund. Viking må opp et par hakk i tempo og spesielt kreativitet for å vinne denne kampen. Det er også en del spørsmålstegn rundt mannskapet.

Begge kampene mellom disse i fjor endte 1-1. Vi ender på HU-gardering i kamp 1.

Lillestrøm - Tromsø
En vanskelig kamp å tippe. Det store spørsmålet er om vi tør å stole på Lillestrøm allerede i deres første hjemmekamp. De kommer nok til å ta mange poeng hjemme denne sesongen, men klarer de det allerede mot Tromsø? Første runden endte med tap 0-3 borte mot Aalesund, mens Tromsø vant greit 2-0 hjemme mot Hønefoss.

Rapportene fra Lillestrøms første kamp forteller at resultatet lyver litt, da Lillestrøm skapte en god del sjanser og hadde presset i perioder av kampen. Vi tror de kommer bedre ut av det på hjemmebane, og går for en HU gardering også i kamp 2. Det blir viktig at de klarer å hindre Tromsøs Rushfeldt å komme til for mange sjanser, ellers blir det fort bortemål og kanskje også borteseier på Årasen.

I fjort endte begge oppgjørene mellom disse uavgjort. Innbyrdes statistikk domineres av Tromsø, som har 5-4-1 mot Lillestrøm på de ti siste. Vi satser på at Lillestrøm klarer minst ett poeng i dag. Tarik Elyounoussi er frisk og spiller for LSK.

Haugesund - Strømsgodset
Haugesund fikk en fin debutt i årets Tippeliga med 0-0 borte mot Brann. De viste at det finnes kvaliteter i laget, og vi forventer at den stå-på-viljen og det gode keeperspillet vi fikk en smakebit av mot Brann, blir enda mer synlig på hjemmebane. Det mestscorende laget fra fjorårets Adeccoliga har skadefri tropp, og da er de vanskelig å slå på hjemmebane.

Strømsgodset feilet ikke i premieren og vant 2-0 hjemme over Kongsvinger. På bortebane har de aldri sanket spesielt mange poeng, og de får nok ikke så mange i dag heller. H.

Hønefoss - Aalesund
Aalesund ligger øverst på tabellen etter 3-0 over Lillestrøm, Hønefoss lenger ned etter tapet i Tromsø. Dette er Hønefoss første hjemmekamp i Tippeligaen noensinne, og det forventes at folk og fe stiller opp for å støtte hjemmelaget og feire at byen nå spiller fotball i det gjeveste selskapet.

Aalesund var effektive og gode hjemme mot Lillestrøm. Om de klarer å gjenta prestasjonen i Hønefoss tviler vi på. Vi tror Hønefoss sliter seg til sin første hjemmeseier i Tippeligaen og marker for H. 1-0 er et sannsynlig resultat i våre øyne.

Kongsvinger - Odd
Kongsvinger ble for små borte mot Strømsgodset og tapte 2-0 til slutt. Spillemessig hang de med, men noe mål klarte de aldri å score. Det første målet imot burde Myhre avverget. Skal dette bli typisk for Tippeligalaget Kongsvinger? Er det mangelen på rutine etter flere år i lavere divisjoner som gjør at vi allerede etter første kampen sitter med en følelse at det blir mye stang ut for Kongsvinger i år? Det gjenstår å se, men vi har som dere skjønner allerede tenkt tanken.

Odd tapte 2-3 hjemme for Stabæk og kan ikke være fornøyd med det resultatet selv om kampen var underholdene og spennende på alle måter. Odd misset noen store sjanser i den kampen, men viste at de blir å regne med i årets Tippeliga.

Også på hjemmebane tror vi Kongsvinger skal få slite mot de antatt beste i år. Odd Grenland kan klare minst ett poeng i denne kampen. Markeringen blir UB.

Sandefjord - Molde
Begge lag åpnet med tap i første runden. At Sandefjord tapte borte for Start overrasket ikke mange, men at Molde ikke klarte poeng hjemme mot Rosenborg var skuffende (vi mistet 12'ern på det også). Riktignok er Rosenborg et meget godt lag, men Molde har ambisjoner om å være med i toppen og de ledet kampen 1-0.

Hvordan det går i Sandefjord i dag er vanskelig å spå. Sandefjord var gode hjemme forrige sesong, og vi tror de vil ta mange poeng på hjemmebane denne sesongen også. Vi helgarderer denne kampen.

Valencia - Almería
Denne kampen er en skikkelig utfordring. Valencia er storfavoritter på folkerekka og har helt klart gode muligheter til å vinne, men flere faktorer taler imot hjemmeseieren. Valencia har variert voldsomt den siste tiden, laget klarer ikke score hjemme mot Racing Santander men scorer fire mål borte mot Werder Bremen. I denne møter de i tillegg et Almeria i kjempeform.

Almeria tapte borte for Sevilla for to måneder siden. 4-3-0 på de syv kampene etter det. Mot et uberegnelig Valencia er alt mulig. Almeria tapte tilsvarende oppgjør 3-2 i fjor, men vant 1-0 her året før. En annen faktor som taler for U eller B i denne er som sagt at Valencia med sitt kjente navn er ufjortjent store favoritter på folkerekka.

Med begge mannskapene ser det litt ugreit ut, Valencia har flest på skadelisten, også et par av de faste, men David Villa spiller trolig fra start. Han scorte tre mål mot Werder sist torsdag.

Vi marker HU i denne kampen og håper at et eventuelt uavgjort resultat vil gi oss høyere premier dersom vi skulle klare å få 11 eller 12 rette denne gangen også.

Real Zaragoza - Barcelona
Real Zaragoza er i relativt god form med 3-3-1 på sine syv siste. De ligger nå på plassen over nedrykksstreken med 4-4-4 på hjemmebane. Siste hjemmekamp endte 1-1 mot Atletico, 1-3 tap mot Sporting Gijon før det. I denne returnerer Gabi fra karantene.

Barcelona har 4-2-1 på sine syv siste. De tre siste bortekampene har gitt uavgjort mot Almeria og Stuttgart (Champions League) og et sjeldent tap, for Atletico Madrid. 8-4-1 på bortebane totalt. Xavi og Abidal er ikke med i denne, og det ryktes at selveste Messi muligens ikke spiller pga. problemer med tennene.

De tre siste oppgjørene i Zaragoza - Barca har endt 1-2, 1-0 og 1-2. Sist disse møttes var på Camp Nou og da vant Barcelona 6-1. Barcelona må vinne kveldens kamp for å ikke miste grepet om tabelltoppen, de må gjerne vinne med et par mål også, da Real Madrid for tiden har 4 mål bedre målforskjell enn Barcelona. B i kamp 8.

SønderjyskE - FC København
Sønderjysk Elitesport tar imot serieleder FCK. Begge lag har spilt to kamper etter vinterpausen. SønderjyskE har klart 1-1 i to vanskelig bortekamper mot Brøndby og Odense, FCK har spilt to hjemmekamper, 2-0 over Brøndby og 5-0 over AGF. Begge lag må sies å være i meget god form, og denne kampen er helt åpen.

Innbyrdes oppgjør sier klar fordel til FCK, bortsett fra kampen i fjor der SønderjyskE knuste dagens motstander hele 5-0. Med troppene ser det bra ut for begge lag. Farlig kamp dette, burde kanskje vært gardert med U, men FCK virker nesten uslåelige i serien der de har vunnet sine seks siste kamper, og mann for mann har de det beste laget i SAS-ligaen. Av alle kamper på dagens 96 kroners system som burde garderes, burde denne garderes minst, og markeringen blir B.

Sampdoria - Juventus
En periode med svake resultater fra Juventus toppet seg med exit i Europa League mot Fulham, da en 3-1 ledelse fra hjemmekampen ikke ble tatt vare på. Keeperkrise er vel rette ordet å bruke om Juventus, etter at tredjekeeper Chimenti har vist hvorfor han er tredjekeeper og ikke førstekeeper. I denne kampen kan imidlertid Manninger være tilbake i Juve-målet. Han er tatt ut i troppen, men spiller han fra start? Det vites ikke i skrivende stund.

Sampdoria står med sterke 8-5-0 på hjemmebane. Formen er god. Pozzi er ute i denne kampen. En HU-gardering må holde i denne kampen, selv om statistikken forteller at Samdoria sjelden slår Juventus. 0-2-3 siste tiåret, men det får oss ikke til å helgardere. HU.

Marseille - Lyon
Storkamp i Frankrike med sen kampstart (21.00). Marseille tapte sin hjemmekamp mot Benfica i Europa League, det var svakere enn forventet. 3-2-0 på de fem siste i serien er imidlertid meget bra. De ligger på sjetteplass i serien med 7-3-2 på hjemmebane.

Lyon er videre i Champions League etter å ha slått ut Real Madrid. I serien må vi tilbake til januar for å finne forrige tap. 4-3-0 etter det. Lyon ligger på femteplass i serien med 6-6-2 på bortebane.

Det går fremdeles gjetord om kampen mellom Lyon og Marseille i fjor som endte 5-5 og betegnes som tidenes mest underholdende og spennende kamp i Ligue1. Innbyrdes statistikk forøvrig forteller at Marseille-Lyon ender med H eller B, omtrent like mange av hver de siste fem årene. Denne gangen har vi mest tro på U.

Opp gjennom årene har undertegnede høstet mye kritikk og hoderysting blant venner og kolleger for å spille ugarderte uavgjortkamper på tippekupongen. Likevel er det klart at uavgjort er ett av tre mulig resultater i en fotballkamp, og U må vurderes like nøye som H og B. Av og til faller man ned på at uavgjort er det mest sannsynlige resultatet, og da skal det spilles, selv om en ugardert U ser mye mer ensom ut enn en ugardert H eller B.

I fransk fotball spilles det mye uavgjort, spesielt i den nest øverste divisjonen, men også i toppkampene i Ligue 1. Det ble U mellom disse sist, begge har spilt mye U i det siste, og det kan bli U i denne prestisjefylte kampen enda en gang.

Standard Liege - Gent
Standard Liege overbeviser i Europa League der de vant begge oppgjørene mot Panathinaikos. Hjemme i Belgia ligger Standard Liege på syvendeplass med 6-5-2 på hjemmebane. De to hjemmetapene kom for Kortrijk og den suverene serielederen Anderlecht. Defour er ute for hjemmelaget i denne kampen.

Gent er gode i år og de ligger helt oppe på tredjeplass. 6-4-3 på bortebane er sterkt, og Gent er klare for sluttspillet i Belgia. De tre siste bortekampene har endt med uavgjort. I denne kampen mangler de Myrie, Hanstveit, Leye og Suler.

Innbyrdes oppgjør gjør oss ikke mye klokere, 7-2-4 i kampene spilt i Liege, men motivasjonen for å vinne i kveld er det Standard Liege som har, da de må gi alt for å kvalifisere seg for sluttspillet. Mye taler for en H i kamp 12.

Klikk her for å levere Sportspills 96-rekker

Klikk her for å levere vårt 486-rekkers forslag som du finner nederst i artikkelen.

Dagens 96-rekkers forslag:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.03.2010 17:55
1. Viking - Brann H U
2. Lillestrøm - Tromsø H U
3. Haugesund - Strømsgodset H
4. Hønefoss BK - Aalesund H
5. Kongsvinger - Odd U B
6. Sandefjord - Molde H U B
7. Valencia - Almería H U
8. Real Zaragoza - Barcelona B
9. SønderjyskE - FC København B
10. Sampdoria - Juventus H U
11. Marseille - Lyon U
12. Standard Liege - AA Gent H

Dagens store system, 486 rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 21.03.2010 17:55
1. Viking - Brann H U B
2. Lillestrøm - Tromsø H
3. Haugesund - Strømsgodset H
4. Hønefoss BK - Aalesund H U B
5. Kongsvinger - Odd B
6. Sandefjord - Molde H U B
7. Valencia - Almería H U B
8. Real Zaragoza - Barcelona B
9. SønderjyskE - FC København U B
10. Sampdoria - Juventus H U B
11. Marseille - Lyon U
12. Standard Liege - AA Gent H

Lever dette spillforslaget her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.