Tipset Northug burde få med seg

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Eldar Rønning var en av få som ikke ble syk i Val Senales. Her er årsaken.

07.11.12 13:11

Flere norske løpere, blant dem Petter Northug, Marit Bjørgen, Niklas Dyrhaug og Sjur Røthe, fikk magetrøbbel da de var på landslagsopphold i Italia i oktober, og måtte reise hjem.

Northug har brukt lang tid på å komme seg igjen, og har hittil kun vært i lett trening.

Eldar Rønning sov på rom med Dyrhaug, som var den første som ble rammet, men er en av få som ikke ble slått ut av sykdommen. Det takker han sine to, små barn for.

- Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle få det. Jeg er småbarnspappa og tåler dette. Sist gang det var omgangssyke i hjemmet, spydde Ellinor over meg i senga uten at jeg ble smittet, forteller Rønning, ifølge adressa.no.

- Noen sier at man ofte blir syk etter at man får barn. For meg har det vært motsatt. Etter at vi fikk småunger har jeg vært veldig lite syk. Jeg er utsatt for basselusker hele tiden.

Rønning, som avsluttet forrige sesong med verdenscupseier på femmila i Holmenkollen, er sikker på at treningstimene han har lagt ned mens lagkameratene har vært sengeliggende, gir ham en fordel, drøye to uker før verdenscupåpningen i Gällivare.

Tipset han har til Northug, som også forrige sesong slet med mageproblemer, er dermed klart:

- Petter må skaffe seg noen småunger som han kan omgås. Det er ikke sikkert det fungerer for ham, men det er i hvert fall et velment råd, sier Rønning med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.