*Nettavisen* Sport.

Tirfea vant Oslo Maraton

Taye Tirfea fra Etiopia vinner Oslo maraton på tiden 2 timer, 21 minutter og 35 sekunder. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

30-åringen var regnet som en outsider.

20.09.14 16:49

Etiopiskfødte Taye Babeker Tirfea løp inn til tiden 2.21.35 og vant en suveren seier i Oslo maraton lørdag. Han slo toeren Wojciech Kopec med tre og et halvt minutt.

Tirfea var outsider i løpet, men tok kommandoen og hadde liten konkurranse underveis på den 42 kilometer lange distansen. Kopec på annenplass hadde i alle fall ingenting å stille opp med, men han tok en klar annenplass, for Stephen Kahiu på tredjeplass fikk 2.28.17 og var ytterligere over tre minutter bak.

Ren-Engs John Henry Strupstad på fjerdeplass var med i «medaljekampen», men bommet på bronsemedaljen med 20 sekunder.

Fra Strupstad og ned til Lasse Blom (Sømna) på femteplass var det nesten tre og et halvt minutt, så det var et veldig lite spennende maratonløp i Oslos gater lørdag formiddag.

Løpet ble avviklet med om lag 13.000 løpere på start, men fikk en litt uheldig forsinkelse i starten lørdag morgen. Trøbbel med sikkerheten gjorde at starten ble 20 minutter forsinket, meldte NRK.

Haren holdt
Baneløperen Sondre Nordstad Moen skulle egentlig bare være fartsholder i halvmaratonløpet, men haren holdt helt til mål.

- Det gikk veldig fort. Hadde jeg ligger bak en hare som holdt det tempoet jeg holdt, ja, da hadde jeg nok sluppet, sa Moen til NRK etter lørdag.

Han lå foran også gjorde drajobben sin, men samtidig som kilometerne gikk unna, merket han at konkurrentene slapp. Det var da han bestemte seg for å stå på helt til mål, noe som gjorde at han var raskest i halvmaratonløpet med

NRK skriver at Sondre Nordstad Moen kom i mål noen sekunder bak den personlige rekorden sin, men han var likevel fornøyd med løpet han presterte i den forholdsvis tøffe halvmaratontraseen.

Stord-seier blant kvinnene
Laila Mehus fra Stord klarte 2.54.27 på maratondistansen i kvinneklassen og tok en forholdsvis klar seier. Tønsberg-veteranen Margrethe Løgavlen (49 år) løp inn til annenplassen, men ble slått med to og et halvt minutt. Hun ble tatt i mål på 2.56.52 og klarte med nød og neppe å holde Melissah Gibson bak seg. Det skilte elleve sekunder mellom dem i mål.

Ingrid Kristiansen trener Heidi Pharo, og Kristiansen-eleven løp inn til seieren med 1.17.18.

– Jeg så Ingrid sto langs løypa og heiet, så jeg tror hun var fornøyd med løpet mitt. Jeg har mye å takke henne for at jeg har hevet meg så mye de siste månedene, sa Pharo til NRK etter løpet. (©NTB)

(©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.