Gå til sidens hovedinnhold

Tiril Eckhoff skjøt ti treff og sikret norsk VM-gull, men seiersintervjuet med NRK gikk ikke helt som planlagt

Den norske jenta holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest. Etter gulløpet fikk hun to sjanser til seiersintervju.

Tiril Eckhoff skjøt fullt hus på både liggende og stående og gikk inn til klar ledelse under lørdagens VM-sprint i slovenske Pokljuka og gikk inn til gull.

Ingen kunne true tiden til den norske jenta og med lørdagens seier tok også 30-åringen over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

- Det er veldig deilig. Jeg har hatt det litt tøft. Det var et dritmesterskap i fjor og da er det veldig deilig å gjøre det bra i år, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

- Jeg synes jeg var ekstra tøff på skytebanen i dag. Jeg tok meg litt ekstra tid og pressa de ned. Jeg var sterk i dag og er veldig stolt av det, sa hun videre om egen innsats.

Intervju-kluss

Seiersintervjuet ble imidlertid kanskje ikke helt slik gullvinneren hadde sett for seg. Da Eckhoff ble intervjuet av NRK etter løp gikk nemlig ikke alt etter planen. Først mistet 30-åringen bananen sin og deretter skapte munnbindet problemer.

- Oj, der røk bananen, sa hun innledningsvis.

- Faen, jeg hater munnbind, altså, kom det like etter.

Eckhoff fikk imidlertid en ny sjanse litt senere i NRK-sendingen.

- Du sa du ikke var helt fornøyd med seierintervjuet her i stad, sa NRKs reporter da Eckhoff ble intervjuet for andre gang. Det endte med at 30-åringen brøt ut i latter.

I mål var Eckhoff solide 12 sekunder foran franske Anaïs Chevalier-Bouchet som tok sølvet, mens Hanna Sola fra Hviterussland tok tredjeplassen.

Fikk Lunde til å måpe

Eckhoff hadde en gylden mulighet da hun kom inn til andre skyting, etter at både Marthe Olsbu Røiseland og tyske Denise Herrmann hadde feilet på standplass. Røiseland skjøt to bom, mens den tyske jenta bommet én gang.

Eckhoff tok seg dermed god tid på standplass og NRK-ekspert Ola Lunde lot seg imponere stort av den roen 30-åringen viste i den avgjørende situasjonen.

- Det er så hardt og så tungt å gjøre det, sa en imponert Lunde.

Kluss for Røiseland

For regjerende mester Marthe Olsbu Røiseland ble det ingen god dag på jobben. Hun slet litt med ladingen under den andre skytingen og endte til slutt med to bom.

- Hun kom litt ut av det på grunn av den feilen hun gjorde, sa NRK-Lunde.

Røiseland endte til slutt nede på en sjetteplass.

- Jeg skulle lade, men så ville ikke skuddet inn. Skudd nummer to hadde kilt seg uten at jeg hadde gjort noe. Det var litt irriterende, forklarte hun til NRK.

- Jeg klarte ikke helt å ha fokus i dag, sa Røiseland videre.

Ingrid Landmark Tandrevold var også i aksjon under lørdagens sprint, men med to bom klarte hun ikke å blande seg inn i kampen om medaljene.

Hun var solide 1.23,3 minutter bak vinneren i mål.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien