*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/ Scanpix

Hvor ender Ruud van Nistelrooy? Se tirsdagens Premier League-rykter her.

19.01.10 14:36

Liverpool er blitt nevnt. Andre klubber står også klare hvis Ruud van Nistelrooy vil flytte på seg. Kanskje er det nå uansett størst sjanse for at han ender i Tottenham. Spurs-manager Harry Redknapp har ifølge Daily Mail møtt Real Madrid-spissens agent, Rodger Linse, i London for å fortelle om Tottenhams ambisjoner.

Samtidig fortsetter spekulasjonene rundt Wayne Rooney, og det er vel tvilsomt om de stopper før Manchester Uniteds økonomi eventuelt kommer i orden igjen. Barcelona-trener Pep Guardiola skal ifølge alltid like troverdige (ironi) Daily Star ha fortalt spillerne sine at Rooney er førstevalget som ny spiss. Spanjolene skal stå klare med en årslønn på åtte millioner pund. Rooney har for øvrig to og et halvt år igjen av kontrakten sin med United.

En spiss som ser ut til å bli i England, Fernando Torres, snakker stadig mer om hva Liverpool mangler. Eller rettere sagt, trenger, og nå har han uttalt at Liverpool burde kjøpe Valencia-duoen David Villa og David Silva - at de to ville forsterke Liverpool. Riktig det, hvem ville vel ikke blitt forsterket med de to? Da gjenstår bare et bitte lite problem. Det heter penger, Torres ...

Ett av få lag som virkelig har penger og masse av det, det er Chelsea. De skal ifølge The Times ha pekt ut Monacos midtbanespiller, Jerko Leko, som erstatter for skadde Michael Essien.

Mandag meldte Nettavisen at Leeds-spiss Jermaine Beckford hadde trukket tilbake kravet om å få forlate Leeds. Daily Mirror skriver at han i stedet kommer til å forlate Leeds i sommer, og at Everton er en mulig ny arbeidsgiver. Everton trenger kanskje da også en spiss. Ifølge The Sun kan nemlig Everton-spiss James Vaughan ende i Blackburn for 2,5 millioner pund allerede i januar.

En av de mest spennende unge spillerne på kontinentet må være Racing Santanders Sergio Canales. Arsenal-manager Arsène Wenger skal ha hatt samtaler med spillerens far og agent, men også Real Madrid, Chelsea, Manchester City og Liverpool følger de neste stegene i 18-åringens karriere.

Hva kan Sergio Canales? Se videovindu nederst i saken.

Overraskelseslaget Birmingham har i motsetning til mange andre penger til å forsterke. Dermed er de blitt en fin liten gjenganger også i denne spalten. Tirsdag oppsummerer vi dermed med følgende:

* De får Celtic-ving Aiden McGeady hvis de betaler det han er verdt, og det skal være ti millioner pund. Minst.
* Manager Alex McLeish skal også være interessert i FC Moskva-spiss Maxi Lopez, som nå er på utlån i Gremio.
* McLeish skal også ha lagt inn et bud på Standard Liege-spiss Milan Jovanovic.
* Han skal også ha Monacos Frederic Nimani på ønskelista, selv om Burnley også er interessert i Nimani.
* McLeish skal også være svært nær et kjøp av Aston Villas Craig Gardner.

Ellers har Sunderland fått kjørt seg angående spiss Kenwyne Jones, som Liverpool er interessert i. Kanskje er Steve Bruce i ferd med å slippe ham? Bruce skal i alle fall være interessert i Benficas kjente spiss, Nuno Gomes. Bruce ønsker visstnok fortsatt Hamburgs Guy Demel, selv om tyskerne hevder at de ikke har hørt fra engelskmennene.

Ellers må det nevnes at Wolverhampton vurderer et kjøp av Stoke-spiss James Beattie, mens Portsmouth, som ønsker å hente spillere igjen, skal være i ferd med å hente den rumenske midtbanespilleren Razvan Cocis på gratis overgang. De vil også hente Spartak Moskvas Quincy Owusu-Abeyie på lån.

Tottenham har forhørt seg angående Manchester United-keeper Ben Foster, og fått vite at prisen er fire millioner pund.

Fulham har omsider blitt litt uheldige på skadefronten. Clint Dempsey kan miste resten av sesongen, og da var det jo litt dumt at de ikke lykkes i sikre seg Roma-spiss Stefano Okaka på lån. Nå skal Hull-spiss Daniel Cousin være aktuell. Cousin har scoret mål i Afrika-mesterskapet i januar.

Men aldri ordentlige Premier League-rykter uten Manchester City. Ei heller tirsdag. Sky Sports mener å vite at Mathieu Flamini, nå i AC Milan, kommer til City på lån ut sesongen. Den tidligere Arsenal-spilleren er ikke inne i førsteelleveren i Milano, og reiser muligens til England for å få mer spilletid.

Hvis du tror ryktene i alle fall.

Og under får du altså et videoglimt av hva Sergio Canales kan.

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.