*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: (AFP/Scanpix)

En storscorer. To storklubber. Her er det duket for dragkamp.

13.04.10 12:06

Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea og selvfølgelig Manchester City. Alle er representert til en viss grad i tirsdagens ryktebørs. Med andre ord så nærmer det seg «silly season».

Og vi starter på Merseyside. Liverpool har lenge vært på utkikk etter en ving som både kan drible, løpe lynfort, og slå presise innlegg på hodet til den kraftspissen de ikke har. Nederlenderen Eljero Elia har tidligere blitt nevnt som en mulig kandidat, og det ser ut til at rødtrøyene fortsatt har et godt øye til spissvingen. Ifølge den engelske sladderpressen skal Rafael Benítez være villig til å legge rundt 100 millioner kroner på bordet for å sikre seg 23-åringen som for tiden tjener hever lønn i tyske Hamburg.

Vi hopper på toget og tar turen østover mot Manchester. Sir Alex Ferguson kan risikere å ende opp med kun ligacuptrofeet denne sesongen, og det er absolutt ikke bra nok for den tyggeglade skotten. Derfor vil managerlegenden kaste Dimitar Berbatov på dør, og erstatte bulgareren med Karim Benzema fra Real Madrid og David Silva fra Valencia. Smart tenkt.

Og United er absolutt i vinden denne datoen da Tiger Woods i 1997 ble den yngste golferen noensinne til å vinne The Masters.

Ferguson jakter nemlig også en ny keeper, og tyske Manuel Neuer har flere ganger blitt nevnt i forbindelse med storklubben. Schalke-keeperen er imidlertid også ønsket av Bayern München, og keeperen skal være mest positiv til sistnevnte.

Det er ikke bare i Premier League at United og Chelsea kjemper en jevn kamp. Også på transfermarkedet er de to klubbene på jakt etter heder og ære. Luis Suarez, storscorer i Ajax, skal være ønsket både på Old Trafford og Stamford Bridge. Selv er mannen fra Uruguay imidlertid mest lysten på å bli værende i Nederland, skriver nettstedet imscouting.com tirsdag.

Heldigvis har også Chelsea flere stjerner på blokka. Målmaskin David Villa skal være tilgjengelig for de som ønsker å betale i dyre dommer, og Chelsea skal ha latt seg friste. Roman Abramovitsj skal være villig til å la rundt 500 millioner kroner finne veien inn på bankkontoen til Valencia i bytte mot spissen.

I Arsenal er man som regel hakket mer nøkterne, men også Arsène Wenger kunne tenkt seg en og annen forsterkning til sommeren. Midtstopperen Martin Caceres, som har vært utlånt fra Barcelona til Juventus denne sesongen, skal ha fått Arsenal-manageren til å ytre «olalla», og sprette champagnen.

At Bacary Sagna kan ende opp i Inter til sommeren har imidlertid ikke gledet Wenger like mye. Ifølge backens agent skal det allerede ha blitt avholdt samtaler mellom partene.

Manchester City er heller ikke glemt, og dagens lyseblå story er at Oscar Cardozo er aktuell. Roberto Mancini skal ha latt seg imponere av spissen da Benfica møtte Liverpool i Europaligaen, og selv om den stilsikre italieneren angivelig lar seg begeistre av alle i besittelse av fotballsko om dagen, er det ikke umulig at 26-åringen blir å finne i Manchester til høsten.

Cardozo er landsmann av Citys Roque Santa Cruz. Sistnevnte har ikke overbevist for de lyseblå i sin første sesong, og det kan medføre at paraguayaneren blir solgt. Tottenham skal være villig til å bruke penger på den tidligere Blackburn-spissen.

Kilder: BBC, Sportinglife, Imscouting.com, Caughtoffside.com, Daily Mirror, Daily Mail, Footylatest.com, The Sun.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.