Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Tim Hales (Ap)

Gode nyheter for Liverpool-fansen, men hvem skal bort fra Manchester City?

10.08.10 11:25

Martin O'Neills sjokkavgang gir engelske tabloidaviser den ammunisjonen de trenger, og mitraljøsene hamrer ut mulige arvtakere. Uortodokse Slaven Bilic og amerikanske Bob Bradley er ikke overraskende med på lista – og enda mer selvskreven er Sven-Göran Eriksson. Alan Curbishley og David Moyes nevnes også som en mulig arvtaker til iren – lista synes å være satt opp etter prinsippet «tenk på et navn».

«Tenk på et navn» har lenge vært Manchester Citys motto også, men i motsetning til sine Premier League-konkurrenter har Eastlands-laget også for vane å få de spillerne de ønsker seg. Muligens fordi spillerne kan bruke prinsippet «tenk på en sum»? Uansett er det ikke fritt for at City også denne dagen havner i Nettavisens ryktespalte, men melodien er for tiden litt annerledes i den blå delen av Manchester:

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

Siden man nå må bare kan bruke spillere fra en fastsatt 25-mannstropp, er spørsmålet er nå hentet fra «Nytt på nytt»: Hvem skal ut? - Jeg drar hvis Joe Hart blir førstekeeper, sier Shay Given. City vurderer også om de skal ta imot de drøyt 130 millioner kronene Spurs er villige til å gi for Craig Bellamy, eventuelt - eller i tillegg - drøyt 200 millioner samme klubb vurderer å gi for Emmanuel Adebayor, penger som Manchester City selvsagt ikke trenger uansett.

Penger trenger man mer av i Liverpool, dermed kommer det som et lite sjokk at Sahara India Pariwar nå skal være ute av kampen om makta på Anfield. I stedet må Roy Hodgson fortsatt forholde seg til et heller spinkelt transferbudsjett, men gladnyheten er at Javier Mascherano kan bli værende hos Englands mestvinnende klubb. - Det er ikke mulig for oss å hente spillere til en slik sum (rundt 160 millioner kroner, red.anm.) når vi ikke har solgt spillere, sier Inter-president Massimo Moratti. Liverpool-fansen kan dermed trekke et lettelsens sukk – enn så lenge – noe som Christian Poulsen neppe gjør:

Juventus-spilleren skal ha vært svært nær en 60 millioners overgang til Merseyside, nå er spørsmålet om han vil bli gjenforent med sin gamle sjef. Peter Crouch har kost seg den siste tida, men det blir ikke noe slikt i Liverpool, som skal ha mistet interessen for Spurs-spissen. I stedet vurderer Hodgson å hente Carlton Cole fra West Ham for drøyt 110 millioner, mens Everton nå er favoritter til å hente det tidligere Liverpool-objektet Loic Remy for noen skillinger mer. Regnskapet går opp for alle parter når de blå i Liverpool selger Yakubu til West Ham.

Apropos West Ham, visste du at Avram Grant ikke har hentet en eneste engelskmann i sin tid som manager i Chelsea, Portsmouth og West Ham? Israelitten ser ikke ut til å endre kurs, i tillegg til Yakubu kobles han også til Sekou Baradji - som også er ønsket av Wigan - og Ajax-spissen Miralem Sulejmani, som ser ut til å komme på lån. Ut dørene på Upton Park kan Valon Behrami forsvinne, som er ønsket av John Arne Riises Roma.

Manchester United glitret på søndag, i dag glimrer de med sitt fravær i Nettavisens sladrespalte. Helt stilt er det likevel ikke på Old Trafford, som slåss med Barcelona og Chelsea over en av VMs hyggeligste overraskelser, Mesut Özil. Dessverre for Sir Alex Ferguson er spanjolene favoritt til å sikre seg den tyske landslagsspilleren. Hyggeligere er det da at Patrice Evra ser ut til å bli værende i Manchester. Ikke det at planen var å dra til en annen klubb, men United vil følge Bayern Münchens eksempel, og nekter forsvarsspilleren å dra på høringen til det franske fotballforbundet. Garantert en hit i hjemlandet for en Evra som omtrent er like populær i Frankrike som Odd Lindberg var i Norge for noen år siden.

Chelsea har blitt en blek etterligning av Manchester City i antall spaltemeter i ryktebørsen, og hudfargen til Chelsea-spillerne etter United-kampen var ikke særlig bedre. - De ser ordinære ut sammenlignet med oss, mener Ryan Giggs, kanskje blir det bedre når Ramires kommer på plass før helga. 175 millioner skal være prisen på den brasilianske midtbanespilleren til Benfica. At Didier Drogba sier at han er skadefri for første gang på seks år, er vel heller ingen ulempe for gutta fra Brua.

I Arsenal venter man på sitt første trofé på fem år. For å hjelpe Arsène Wenger med det, skal PSGs midtstopper Mamadou Sakho hentes inn. Gary Cahill, Brede Hangeland, Phil Jagielka og Matthew Upson nevnes også som mulige Arsenal-stoppere den kommende sesongen.

Ellers på balløya er Hatem Ben Arfa på vei til Newcastle, Eidur Gudjohnsen og Mikael Silvestre på vei til Fulham, Kenwyne Jones til Stoke, Ashley Young til Tottenham, Ludovic Sylvestre til Blackpool og Steven Caldwell til Wigan. Og da får det være nok for i dag - takk for oppmerksomheten!

Kilder: BBC, Sporting Life, The Guardian, Daily Mail, The Mirror, The Sun, I'm Scouting, Caughtoffside, Daily Star, Daily Express.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag
Er du enig? Sjekk Nettavisens Premier League-tips.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.