*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos/Scanpix

Alex kan være på vei ut, mens en annen brasse er på vei inn i Chelsea-forsvaret.

25.01.11 12:56

Alex kan være på vei fra Chelsea til Milan. 28-åringen ses på som den perfekte erstatteren for Alessandro Nesta, som blir borte de neste sju kampene etter at han fikk skulderen ute av ledd. Tomrommet etter Alex blir i så fall trolig fylt av en annen brasilianer. Benficas David Luiz skal være svært nær en overgang til Chelsea. Luiz spilte ikke helgens kamp for Benfica, noe som satte fart i spekulasjonene om at en avtale er nært forestående.

Siste nytt rundt Luis Suarez og Liverpool er at overgangen har strandet. Liverpool-direktør Damien Comolli er ikke interessert i å betale i nærheten av 30 millioner pund for uruguayaneren. Spilleren selv kunne godt ønske seg en overgang til Anfield, men med to og et halvt år igjen av kontrakten med Amsterdam-klubben, ser det nå ut til at han må bli værende.

Wolfsburg prøver å fylle tomrommet etter Edin Dzeko. Nå vil Steve McLaren hente Liverpool-floppen Milan Jovanovic til klubben. Serberen kom til klubben på free transfer i sommer, og har kun startet to kamper siden august. Dermed kan Tyskland bli neste stopp for 29-åringen.

Valon Behrami har lenge vært linket til en overgang tilbake til Italia. West Ham-spilleren har nå reist til Firenze for å gjennomgå den medisinske testen hos Fiorentina. Prislappen på 7 millioner pund er imidlertid mer enn la viola ønsker å betale for høyrevingen. Behrami skal være mer enn klar for å reise tilbake til Italia.

Arsène Wenger har trolig bedre oversikt over det franske markedet enn de fleste andre. Nå ønsker Arsenal-manageren å hente Lilles Eden Hazard til Emirates. Kantspilleren har blitt kåret til årets unge spiller i Frankrike to ganger, og er en spiller etter Wengers hjerte. Belgieren vil trolig koste London-klubben rundt 15 millioner pund, men Wenger vil sannsynligvis ikke forsøke å hente Hazard før neste overgangsvindu.

En som ikke lenger har en like stor stjerne hos Arsenal-manageren er Carlos Vela. Meksikaneren har kun startet tre Premier League kamper på tre sesonger. Nå skal Wenger ha mistet tålmodigheten med Vela, som kan være på vei til Valencia på et seksmåneders lån.

Tottenham fortsetter raidet av Everton. London-klubben sikret seg nylig Steven Pienaar, men gir seg ikke med det. Phil Neville er fortsatt ønsket på White Hart Lane, til tross for at David Moyes har bedt Spurs om å holde fingrene av fatet. Neville er fullt klar over interessen fra Redknapp, og kan være klar for å følge i Pienaars fotspor.

I den østre delen av London skal West Ham for en eller annen grunn være interessert i å hente El Hadji Diouf. Avram Grant er desperat etter å finne redningsmannen som kan skyte klubben til trygg plass, og hentet Senegaleseren Demba Ba til klubben mandag. Dette er tydeligvis ikke nok for Grant, som nå vil hente den relativt usympatiske angriperen til London.

Shaun Wright-Phillips ble sett på tribuneplass på Reebok Stadium da Chelsea lekte med Bolton mandag. Både Fulham og Newcastle har tidligere meldt sin interesse for kantspilleren. Nå håper Owen Coyle at Wright-Phillps skal blir Bolton-spiller. At spilleren ble sett på Reebok mandag har fått engelske aviser til å spekulere i nettopp det.

Nikola Zigic har ikke imponert mange under sitt opphold på St. Andrews. Nå kan den langreiste serberen være på vei tilbake til spanske Racing Santander. Den spanske klubben har fått nye indiske eiere som ønsker å hente Zigic tilbake, enten på lån ut sesongen eller for en pris rundt 6 millioner pund. McLeish er interessert i forsterke laget i kampen mot nedrykk, men kan bli nødt til å selge først.

En av spillerne McLeish muligens ønsker å forsterke laget med er Cardiffs Jay Bothroyd. Den skotske manageren klarte verken å sikre seg Robbie Keane eller Kenny Miller, og fortsetter dermed spissjakten. Birmingham imponerte ingen i helgens kamp mot Manchester United, og håper nå at den tidligere Serie A-proffen Bothroyd skal hjelpe klubben i klatringen på tabellen.

Tidligere Arsenal-spiller Jeremie Aliadiere er ledig på markedet, og skal være svært nær en overgang til Blackpool. Franskmannen var på vei til West Ham, men skadet seg på trening, og har den siste tiden trent med gamleklubben, Middlesbrough. Nå blir det gjensyn med Premier League for 27-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.