RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirsdagens Premier League-rykter

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Denne Manchester United-vingen ønsker seg bort fra balløya.

Så var det over for denne gang, og overgangsvinduet er nå lukket fram til sommeren. Noen supportere er sikkert dypt skuffet over sin klubbs aktivitet, mens andre nok jubler.

Og det var Chelsea og Liverpool som stjal de aller største overskriftene, med signeringene av Fernando Torres og Andy Carroll.

Totalt ble det gjort avtaler for rundt 200 millioner pund - rundt 1,8 milliarder norske kroner - og brorparten av denne gigantsummen var det de blå og røde som sto for.

For mens de to klubbene kastet penger rundt seg i øst og vest, var det mange storlag som forholdt seg helt rolig. Arsenal, Manchester United og Tottenham var alle beskjedne.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson holdt som forventet kredittkortet i ro, og ryktene rundt Alexis Sanchez var vel omtrent det eneste som fikk det til rykke så smått i en gammel United-fot den kvelden.

En noe forvirret Gabriel Obertan skal imidlertid ifølge Daily Mail ha bedt United om overgang i seneste laget. Så sent, at saken først blir omtalt tirsdag morgen. Bakgrunnen skal i hvert fall være at franskmannen er hjemsyk og ønsker seg tilbake til moderlandet til sommeren. Obertan ankom United for 18 måneder siden fra Bordeaux.

Det at Tottenham endte opp uten forsterkninger var kanskje litt mer overraskende. Londonklubben ble linket med et arsenal av angrepsvåpen i løpet av vinduets siste dag. Giuseppe Rossi, Fernando Llorente, Diego Forlan, Sergio Agüero, Luis Fabiano og Alvaro Negredo ble alle nevnt mandag.

Samtidig skal også Spurs-manager Harry Redknapp ha gjort forsøk på å kapre både Blackpools Charlie Adam og Evertons Phil Neville rett før fristen gikk ut, uten hell.

For Blackpool og manager Ian Holloway ble det derfor en meget fin kveld. Populære Adam ble væreende, mens James Puncheon, Andy Reid og James Beattie kom tuslende inn porten på Bloomfield Road. Nevnte Puncheon kom fra Southampton, og skal angivelig ha blitt snappet opp foran Newcastle.

Arsenal holdt som nevnt også stort sett fingrene fra fatet mandag kveld, og manager Arsène Wenger har gjort det til en hobby å foreta seg svært lite i januar, til tross for at klubben til stadighet blir linket med spillere. «Gunners» har i det minste fortsatt Nicklas Bendtner, som mener at det han presterer den neste måneden blir helt avgjørende for hans videre karriere i Arsenal.

Londonlaget har også stortalentet Jack Wilshere, som passer på å komme med en liten oppmuntring til alle i Liverpool, etter mandagens overgangsbonanza. «Andy Carroll kommer til å bli en stor spiller både for England og Liverpool», forsikrer den unge Arsenal-spilleren på Twitter. Mange håper vel at Wilshere har rett.

En annen som har klokkertro på en som nettopp har skiftet klubb er Sunderland-manager Steve Bruce. Den tidligere stopperkjempen har klart å lokke Sulley Muntari tilbake til Premier League på lån fra Inter, og forteller at 26-åringen var så ivrig på en rød- og hvitstripete trøye at han godtok et betydelig kutt i lønnen for å flytte til Sunderland. Kanskje ingen bombe.

Til slutt kan det vel også nevnes at El-Hadji Diouf - «Englands mest forhatte fotballspiller», ifølge seg selv - håper å gjøre noe med nettopp det i sin nye klubb, Glasgow Rangers. Den muntre senegaleser har tidligere gjort seg bemerket ved å spytte på Celtic-fansen, noe som sikkert er populært blant Rangers' supportere, men kanskje ikke hos de grønne og hvite.

Det er med andre ord mye løst og lite fast som preger de engelske tabloidene denne dagen derpå. Ikke overraskende har overgangsrykter blitt erstattet med en masse svada. Forhåpentligvis begynner ryktemølla på balløya å male igjen om noen få dager.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Record, Daily Star, Daily Mail, Daily Mirror, Metro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere