*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Chelsea håper å snappe opp stortalent fra Barcelona.

06.12.11 17:28

Chelsea har ikke innfridd så langt denne sesongen, men det er likevel ingen grunn til å fortvile. Manager André Villas-Boas skal angivelig ha en plan for hvordan de blå skal komme seg ut av uføret. Planen går hovedsakelig ut på å bruke 80 millioner pund, kanskje allerede i januar. På ønskelisten står Luka Modric, Sami Khedira, Barcelonas Thiago og Portos Rolando.

Stamford Bridge-klubben skal også være i stand til å punge ut 10 millioner pund for å sikre seg Andre Ayew fra Marseille. Ayew er sønnen til selveste Abedi Pelé. Unggutten Lazar Markovic, som til daglig spiller i Partizan, ønsker seg også en overgang til londonklubben. Markovic er regnet som et av de heteste spisstalentene i Europa og beskriver Chelsea som drømmeklubben.

Noen kommer trolig også til å forsvinne fra «brua» i vinter og veteranene Nicolas Anelka og Didier Drogba er utpekt til favoritter. Sistnevnte er imidlertid klar på at han ikke har planer om å dra noe sted. Til tross for at han har blitt linket både hit og dit, blant annet til londonrival Tottenham, er ivorianeren klar på at han ønsker å bli i Chelsea. I hvert fall ut den inneværende sesongen.

En annen som ryktes å være på vei bort fra Chelsea er Salomon Kalou. Arsenal skal angivelig være interessert i å sikre seg vingen fra Elfenbenskysten.

Alex, José Bosingwa og Paulo Fereira er andre spillere som skal være på vei bort fra londonklubben.

Siden Chelsea går med planer om å bruke penger, føler selvfølgelig Manchester City at de må vise fornuftig tankegang og heller sende en spiller på dør. Mannen som skal ut i vinter er Carlos Tévez og italienske AC Milan er fortsatt favoritt til å sikre den omstridte argentineren. Serie A-klubben skal nå ha fått tillatelse til å snakke med Tevez og en løsning kan nærme seg.

Tilbake til Arsenal, som desperat jakter det tyske stjerneskuddet Mario Götze. Tyskernes gode venn og lagkamerat i Dortmund, Kevin Grosskreutz, har imidlertid nylig uttalt at kameraten har planer om å se ut sin kontrakt med klubben. Den varer til 2014 og dermed ser det ut til at Arsène Wenger må holde fingrene av fatet noen år. På den andre siden, så er rykter fortsatt rykter.

Vi holder oss i London, men forflytter oss til White Hart Lane. Spurs har lenge beundret Boltons Gary Cahill og gir ikke opp. I vinter vil Harry Redknapp gjøre et nytt forsøk på å hente stopperen.

Liverpool hadde ingen god dag på jobben mot Fulham og Kenny Dalglish kunne nok sikkert tenke seg en målfarlig spiss til vinteren. Bolognas Gaston Ramirez blir nå koblet til klubben.

Ellers kan vi også nevne at WBA-manager Roy Hodgson ikke har planer om å selge Peter Odemwingie, mens Newcastle snuser på Montpelliers Mapou Yanga-Mbiwa og PSVs Erik Pieters.

Avhengig? Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Kilder: BBC, Sportinglife, Metro, Daily Mirror, Daily Mail, The Sun, talkSport, Evening Standard, Daily Express, Daily Star.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.