*Nettavisen* Sport.

Tittelen glapp for Sjarapova

Foto: Carl De Souza / AFP

Maria Sjarapova var tilbake i Wimbledon-finalen, men Petra Kvitova ble for sterk.

02.07.11 17:25

- Det var et rimelig bra tidspunkt for ditt første ess for dagen, konstaterte John McEnroe overfor BBC etter at tsjekkiske Petra Kvitova hadde avgjort damefinalen i Wimbledon.

21 år gamle Kvitova ledet 40-0 på stillingen 6-3,- 5-4 da hun hentet fram esset. Dermed vant hun 6-3, 6-4.

- Det er vanskelig å finne ord. Jeg står her med troféet og ser opp på en rekke storheter i kongeboksen, sa Kvitova og siktet til folk som Martina Navratilova, Jana Novotna, Billie Jean King, Martina Hingis, Condoleezza Rice og Anne Hathaway.

- Det er veldig hyggelig at Martina Navratilova og Jana Novotna er her og ser på meg. De har støttet meg under hele turneringen, la Kvitova til.

Lørdagens triumf er 21-åringens første i en Grand Slam-turnering.

- Selvsagt var jeg nervøs, men jeg håpte på seier og måtte fokusere på hvert eneste poeng.

Maria Sjarapova vant allerede som 17-åring, i 2004.

- Dessverre kan det bare stå igjen én vinner. Jeg har fått utrolig god støtte i så mange år, og jeg ville tilbake på denne banen og vinne det største troféet. Jeg skal komme tilbake og vinne det igjen, proklamerte Sjarapova ifølge BBC.

Sjarapova vant deres første møte i år, i Memphis i fjor, men har ikke vunnet en Grand Slam på tre år og slet med Kvitovas venstrehendte serve. Den russiske jenta slet også stort med sin egen serve. Det ble til slutt avgjørende.

Søndag møtes Novak Djokovic og Rafael Nadal i herrenes finale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.