*Nettavisen* Sport.

Tittelforsvareren slått ut

Tittelforsvarer Justine Henin-Hardenne ble sensasjonelt slått ut i andre runde av French Open i tennis onsdag.

26.05.04 21:34

Italienske Tatjana Garbin vant 7-5, 6-4 etter at Henin-Hardenne ble brutt til sett-tap i begge settene. Tittelforsvareren ledet 5-4 og hadde serven i første sett. Det samme gjentok seg i andre sett. da hadde hun 4-2-ledelse - men lot seg stresse og tapte på det.

På stillingen 4-5 15-40 reddet Henin først to matchballer. Men hun klarte ikke å redde den tredje matchballen i sin egen serve.

Svakt
I fjor var det en hel-belgisk finale. I år blir det ingen gjentakelse av det. Kim Clijsters stiller ikke på grunn av skade, og Justine Henin-Hardenne er slått ut.

Henin-Hardenne spilte meget svakt, og hadde ti dobbeltfeil. Dessuten gjorde hun 30 upressede feil. Derimot jublet Garbin både høyt og lenge etter den sensasjonelle seieren.

- Jeg er bare så utrolig glad. Jeg kan bare ikke tro at jeg akkurat har slått ut tittelforsvareren. Det var utrolig tøft, siden hun er nummer en i verden, jublet Garbin etterpå.

Hun er for øyeblikket rangert som nummer 86 i verden - men var oppe på 38. plass for fire år siden.

Justine Henin-Hardenne er ikke den førsterangerte som er slått ut tidligst i en Grand Slam-turnering. Det er skjedd fire ganger tidligere at den første seedete har forsvunnet allerede i første runde:

Virginia Ruzici, Romania i første runde av Australian Open 1979, Steffi Graf, Tyskland i første runde av Wimbledon 1994, Martina Hingis, Sveits i første runde av Wimbledon både i 1999 og 2001.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.