Tittelforsvareren ute av Wimbledon

UTSLÅTT: Wimbledonvinneren fra i fjor, Petra Kvitova.

UTSLÅTT: Wimbledonvinneren fra i fjor, Petra Kvitova. Foto: Clive Brunskill (Getty Images)

Tapte bare tre game på to kamper. Nå er hun ute.

Petra Kvitova snublet allerede over tredje hinder i forsøket på å forsvare sin Wimbledon-tittel. Jelena Jankovic vendte til en svært overraskende seier lørdag.

Den tsjekkiske tittelforsvareren vant oppskriftsmessig første sett, men hennes serbiske motstander kom voldsomt tilbake og er klar for åttedelsfinale mot Agnieszka Radwanska etter seier 3-6, 7-5, 6-4 i 3. runde.

- Jeg er overveldet. Hjertet mitt banker. Jeg kan ikke tro det er sant, men dette er hva sport handler om, sa Jankovic.

- Etter at jeg vant 2. sett visste jeg at jeg hadde grep om seieren. Jeg måtte bare fortsette på samme måte.

Det er første gang siden 2009 at Kvitova ikke har kommet minst til kvartfinale på gresset i Wimbledon. Hun vant turneringen i 2011 og 2014.

Med 2.-seedede Kvitova utslått er bare fire av de ti høyest rangerte kvinnene fortsatt med i turneringen. Det gjør Serena Williams' vei mot en mulig sjette Wimbledon-tittel enklere.

Bråstopp

Kvitova gjorde 21 uprovoserte feilslag lørdag, mot bare 11 fra Jankovic. Serberen hadde også 24 rene vinnerslag mot Kvitovas 13.

Jankovic så ut som en framtidig superstjerne da hun i 2008 inntok førsteplassen på WTA-rankingen, men senere gikk det meste galt, og hun falt dypt på rankingen.

- Jeg har spilt veldig dårlig i flere år, men denne seieren gir meg mye selvtillit. Nå kan alt skje, sa 30-åringen som er 28.-seedet i turneringen.

Kvitova tapte bare tre game til sammen i sine to første kamper i turneringen. De kampene varte til sammen i bare 93 minutter. Også i første sett lørdag virket formen upåklagelig, men så ble det bråstopp.

Wozniacki videre

Danske Caroline Wozniacki, som er 5.-seedet, tok seg lett videre til åttedelsfinale lørdag med seier i strake sett mot italienske Camila Georgi. Hun møter spanske Garbiñe Muguruza i åttedelsfinalen.

Wozniacki er nå høyest rangerte spiller i sin halvdel av oppsettet.

Maria Sjarapova (4) og Lucie Safarova (6) er de andre i topp ti som fortsatt henger med. Serena Williams skal for øvrig ut mot storesøster Venus i åttedelsfinalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.