Tittelforsvareren utslått

Cypress (NTB-Reuters): Tittelforsvarer Evelyne Leu falt i kvalifiseringen og greide ikke å kvalifisere seg til OL-finalen i fristil hopp.

Leu var femte best etter det første hoppet, men feilberegnet i det andre og ramlet. Andre hoppere lyktes bedre og skjøv henne helt ned til 16.-plass på listen. Bare de 12 beste gikk videre fra kvalifiseringen.

- Jeg er ganske skuffet nå, sa sveitsiske Leu, som fikk en hodeskade den første treningsdagen. Følgelig fikk hun lite trening i bakken i Cypress.

Blant dem som ikke skuffet var det kinesiske laget. Kineserne besatte tre av de fire første plassene, og alle fire var blant de åtte beste.

- Målet i dag var bare å kvalifisere seg. Jeg øker vanskelighetsgraden i finalen. Blant annet har jeg et hopp jeg ikke har vist fram før, sa Li Nina, sølvvinner fra Torino-lekene.

Også Guo Xinxin, Cheng Shuang og Xu Mengtao representerer Kina i finalen, der det også blir tre amerikanere og tre australiere. De to siste finalistene er fra Hviterussland, blant dem Alla Tsuper som var aller best i kvalifiseringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.