*Nettavisen* Sport.

Tittelkampen fortsetter i Bergen

Foto: (Hesteguiden.com)

Åsbjørn Tengsareid kan vinne åtte løp i Bergen, men vi bankerspiller Ove Wassberg. Sjekk våre travtips.

13.01.11 11:33

Åsbjørn Tengsareid utfordret Ove Wassberg om trenerchampionatet i Bergen helt til siste travsteg i fjor. Det ligger an til en durabelig duell også dette året, og torsdag har faktisk Åsbjørn Tengsareid åtte reelle vinnersjanser i Bergen ( to av løpene er utenfor V5-spillene). En nyss hjemkommet Åsbjørn (har vært på ferie) er nok svært seierssugen i kveld, og vi kan ikke huske at en kusk har hatt så mange fine vinnersjanser på en løpsdag i Bergen.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Vi velger likevel å bankerspille Ove Wassberg i begge V5-spillene med formtoppede 2 Fidilo. Femåringen holder absolutt toppform og har et svært fint løp i V5-4A/V5-1B. Holdt strålende fra dødens til tredje på Forus sist, og gjorde en flott sisterunde i sporene på Bergen nest sist, men galopperte da midt på oppløpet (som mulig treer). Øyvind Austevoll varsler ryggløp med veike 1 Nicoline Fønix og da kan nestor Ove Wassberg kjøre seg tidlig til tet og derfra taper ikke Divihator-sønnen i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 1-9-3-11 C: 7-6-10-5-4-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A:
Rolf Tvedt har en riktig så fin fireåring i 1 Nibley L.B. Har vunnet tre av sine fire løp i Norge, og åttendeplassen tredje sist kom på en dag da Credit Winner-sønnen var syk. Holdt en så god hest som Seaman fra livet sist på Forus og har selvsagt en topp vinnersjanse. Men svært dyktige Herman Tvedt byttes nå ut med Rolf Tvedt, og det er et usikkerhetsmoment. Uansett topp vinnersjanse.

4 Born To Compete var treer på Forus i ovennevnte løp i sin Norgesdebut. Holdt da flott følge fra lederryggen. Skuffet litt sist fra dødens, men i følge Ove Wassberg likte ikke hesten baneforholdene den dagen. Den klare utfordreren til Nibley L.B i kveld. Vi kan muligens også se 3 Nelly Sigero vinne. Hoppa har en viss kapasitet, men har foreløpig vist lite i ny regi.
Rangering V5-1A: A: 1 B: 4-3 C: 6-7-5-8-9-2

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2A:
Topp sjanse for Åsbjørn Tengsareid her med nyimporten 1 Pay Back Money som har gjort to flotte seiersløp på sine to første starter i Norge. Tok enkelt ned ledende Skyboy sist, og var kraftig forbedret fra debuten. Det er vel nesten bare galopp som kan hindre fireåringen fra å ta sin tredje strake seier i Norge og i Bergen.

3 Skyboy tapte altså regelrett for Pay Back Money sist de møttes i Bergen. Sist gjorde Osterøy-vallaken et fint løp til tredje i et løp i DNT's unghestserie. Meget gode Seaman vant det løpet. Fremste utfordrer til Pay Back Money og er samtidig god på startsiden og kan muligens få tet.

5 O'Lord Skovbjerg er ny i Bergen hos Jan Erik Landaas. Gjorde et veldig fint seiersløp under Grand Prix-travet på Jarlsberg i fjor sommer, men har vist lite etter det. Kusken er passe fornøyd med hesten. 9 Nighttrain Shadow galopperte seg bort sist, og var sjanseløs mot Pay Back Money på lille julaften. Tja.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3-5-9 C: 10-6-11-7-8-2 D: 4

V5-3A:
10 Trø Stilig har trukket seg to ganger fra tetposisjonen nå. I kveld tror vi Svein Ove Wassberg satser på et ryggløp og det innbiller vi oss er en klar fordel for lunefulle Trø Stilig. Møter stort sett de samme hestene som sist og får tipset. 9 Osingen trengte nok løpet sist etter lang pause. Er nok forbedret i kveld, og skal jo normalt feie rundt denne gjengen, men var så tråkk sist at vi nøyer oss med andrevalget.

3 Spiklinja knakk ledende Trø Stilig enkelt sist, men måtte gi tapt for styrkefenomenet Tinn Pålle oppunder mål. Er selvsagt en seierskandidat her. 11 Lomespretten gjorde flotte løp på høsten i fjor, men har ikke vært som best i de siste startene.
Rangering V5-3A: A: 10 B: 9-3-11 C: 7-8-4-5-6 D: 1-2

V5-5A/V5-2B:
8 Stuve Vinn blir svært tung favoritt i V5-A finalen og stod med to strake seire i Bergen før hesten skuffet voldsomt i V75 på Klosterskogen sist. Det gjør oss litt usikre og en på en rask sprint velger vi å gardere storfavoritten.

4 Eng Støvern hadde en knallsesong i fjor med 126 000 kroner innkjørt, men vant faktisk bare ett løp. Skuffet litt rundt juletider, men var tilbake sist og holdt på å detonere en gedigen smell. Står flott til på strek i kveld, vi krysser.

5 Rubin slo gode hester på Forus nest sist, men var i galopphumør sist. Har et fint løp i kveld, men sprint er neppe noe pluss. Normalt er tre hester heldekk i dette løpet, da 3 Drageblæsen ikke har vist form i de siste startene etter noen pangløp tidligere i vinter.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 8 B: 4-5 C: 3-7-2-6-10 D: 9-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-3B:
Kun sju hester til start i V5-3B, men det er flere med vinnersjanse. Løp i kroppen for 1 Shocking Gidde (som vi med rette ikke trodde på sist). Nå er det også 500 meter kortere løp og svært taktisk gode Svein Ove Wassberg setter seg opp som kusk. Vår favoritt. 5 Johnnythecash har ikke startet på et par måneder. Opptrer veldig ustabilt, men er god de dagene det stemmer og har et fint løp her.

7 Grand Tealight utstyres med Kenneth Handeland. Er nok beste hesten i feltet, men er variabel. Tapte regelrett for 4 Ettie Migliore i Bergen tredje sist, hadde slått Mieux Di Quattro nest sist uten galopp hundre meter fra mål og gjorde et greit løp i V75 sist på Forus. Løpets klare outsider.

3 Ønas Williams vant sist etter et løp i dødens og utvikler seg flott, mens 4 Ettie Migliore trolig galopperte fra seg seieren i det samme løpet (satt i tet da galoppen kom ut mot oppløpet).
Rangering V5-3B: A: 1 B: 5-7-3-4 C: 2 D: 6

Annonse: Rolf Lerum spilte inn kr 21 722 sist på Bergen med førstevalg på outsideren Just A Diamond. I kveld byr han på en ny karamell i V5-5A/V5-3B

V5-4B:
Det er stor kvalitetsforskjell på ti startende hestene i den fjerde B-avdelingen og vi ser maks fem hester som kan vinne. 10 Gjerde Åsar har et skreddersydd løp på papiret grunnlagsmessig og er i knallform. Holdt stand til streken mot gode Gilborken sist og gjør solide løp hver gang. 8 Odins Tira har vært et eventyr i regi Åsbjørn Tengsareid og vant seks løp i fjor. Innledet med helenkel seier i år på Forus.

7 Fronskrema har vært strøket et par ganger i det siste og holder litt usikker form, men er tetgarantist og trives i Bergen. 9 Sør Svarta var sjanseløs mot Odins Tira i Bergen på lille nyttårsaften, men holder form og med gode rygger kan det gå veien for Pål Even-hoppa. 6 Nøkle Per fightet glimrende mot Gjerde Åsar nest sist, men står 20 meter tøffere ute nå og er vel først og fremst en trippelhest her.
Rangering V5-4B: A: 10 B: 8-7-9 C: 6-3-4-5 D: 1-2

V5-5B:
13 Delice D. blir megafavoritt i V5B-finalen, og det kjøper vi ikke. Varenne-hoppa klarte ikke å følge opp i fjor etter sin praktfulle sesong i 2009 og kampmoralen var ikke på topp gjennom fjoråret. Skal rundt mange hopper fra sitt lange tillegg i kveld og vi nøyer oss med outsidertipset.

Vi setter 3 Reginetta først. Satt bom fast som klink vinner i rygg på vinneren Nicoline Fønix i sitt første løp i Bergen, mens hoppa surnet fryktelig fra dødens sist. I kveld er det svært god sjanse for tet (eventuelt lederrygg) og derfra tror vi på en bra sjanse for Deliberate Speed-hoppa.

Vi syns både 6 Xanadu og 5 Miss Maksi har fine løp her. Xanadu er travsikker, har trukket et fint startspor og det er ikke utenkelig at Tamin Sandy-hoppa kan sitte tidlig i tet. Miss Maksi har en veldig fin speed med rygger i det lengste og skal passes (markert kun på fem prosent i formiddagstimene torsdag). 1 Kiko kan få det sydd opp fra sitt fine startspor, men det er lenge siden hoppa har vist noe og debuten i Bergen ble litt intetsigende etter startgalopp.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 6-13-5-1-2 C: 9-10-12-4-11-10-7-8

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.