*Nettavisen* Sport.

Tjener 143,3 millioner i året

Uansett hvordan French Open går, er det allerede en vinner på damesiden.

27.05.05 10:09

Maria Sjarapova, kvinnetennisens nest beste spiller i øyeblikket, gikk greit videre til tredje runde i French Open i går. Hun har allerede rukket å bli verdens best betalte idrettskvinne.

- Folk snakker ikke bare om henne fordi hun vinner eller taper, men på grunn av hennes personlighet, sier tennispromotoren John Korff til Tennis Magazine, ifølge Aftonbladet.

Sjarapova har både talent, karisma, skjønnhet og fremganger på tennisbanen. Det er en god kombinasjon. Selskaper som Nike, Motorola, Canon, Microsoft og Pepsi nærmest kaster penger etter henne. Ifølge tennismagasinet soper hun årlig inn 22,5 millioner dollar på diverse reklameoppdrag.

I norske kroner og øre utgjør det 143,3 millioner kroner. Det er langt mer enn det Anna Kournikova tjente i sin tid, og en god del mer enn det Venus og Serena Williams har forhandlet seg fram til.

Med den summen nærmer Sjarapova seg også Andre Agassi, som er den eneste på tennissirkuset som tjener mer enn henne i reklamepenger. Han drar inn om lag 178 millioner årlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.