Roberto Luongo voktet buret for Canada da vertslandet tok OL-gull på hjemmebane i Vancouver for tre år siden.

Et år senere skrev han under på en langtidskontrakt med Vancouver Canucks. Luongo og hans agenter forhandlet seg fram til en 12-årskontrakt verdt 64 millioner dollar, som tilsvarer hele 370 millioner norske kroner (målt i torsdagens dollarkurs).

Nå, to år ut i den tolvårige kontraktsperioden, sier Luongo følgende på en pressekonferanse i Vancouver:

- Kontrakten min stinker!

Situasjonen er snudd på hodet for 34-åringen. Han er ikke førstevalg i Vancouver Canucks. Den plassen mistet han til sju år yngre Cory Schneider forrige sesong.

Luongo ønsker derfor å bli byttet bort fra Canucks til et annet lag i NHL.

Det har vist seg vanskelig. Det er der kontrakten kommer inn i bildet. Han tjener for mye penger i for mange år til at andre klubber vil gi Canucks nevneverdig valuta i en byttehandel.

- Kontrakten min er en stor faktor i overgangsdiskusjoner og ganske sikkert årsaken til at jeg fortsatt er her. Jeg hadde revet den i stykker her og nå dersom jeg kunne det, sier Luongo.

HTML EMBED

Vancouvers manager Mike Gillis var i samtaler med fem forskjellige klubber før overgangsfristen i NHL gikk ut sent onsdag kveld, norsk tid. Ingen av samtalene bar frukter.

Luongo er dermed nødt til å bli værende i Vancouver Canucks ut denne sesongen.

- Jeg føler meg forpliktet til å bytte bort Roberto og finne en situasjon hvor han er fornøyd og kan konkurrere så mye som han ønsker og på det nivået han er vant med. Behovene til laget vårt spiller likevel også en rolle i dette. Det er vanskelig å balansere disse to tingene, sier Gillis ifølge The Canadian Press.

Keepersituasjonen i Canucks har vært en av de mest omtalte sakene i kanadisk sportspresse det siste året. Sportskanalen TSN lagde en morsom reportasje om rivaliseringen mellom Schneider og Luongo, som du kan se her.