RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener fett på Royal League

Sist oppdatert:
Den utskjelte turneringen er allerede en økonomisk suksess for Brann-spillerne.

ODENSE (iBergen.no) : For mange i fotballverdenen er Royal League en ikke-turnering. Både spillere og fotball-ledere har uttalt seg negativt om konseptet i media. Turneringen anno 06/07 ser imidlertid ut til å bli en økonomisk suksess, om ikke annet, for Brann. Så langt har klubben innkassert 1.737.500 danske kroner brutto (ca 1.877.542 norske kroner) på turneringen.

Etter at nettoen er trukket fra, sitter spillerne igjen med 25 prosent av overskuddet.

Halv million
Ut fra bruttobeløpet har Brann-troppen allerede innkassert drøyt 470.000 norske kroner (utgifter skal trekkes fra det totale bruttobeløpet, så den reelle bonusen blir noe mindre, journ.anm.), selv ved tap i dagens gruppefinale.

Blir det ett poeng mot Odense, øker bruttobonusen til 486.000 kroner. Ved seier i dag, og dermed gruppeseier, øker bonusen til drøyt 503.000 norske kroner brutto.

Erlend Hanstveit, visekaptein og med i spillerutvalget, ønsket ikke å si noe om Royal League-bonusen da vi kontaktet ham i går, men økonomiansvarlig i Brann, Terje Martinsen, bekrefter at spillerne får en fjerdedel av overskuddet. Økonomisk er han også godt fornøyd med turneringen.

- Etter at alle utgiftene er trukket fra, sitter spillerne igjen med 25 prosent. Hvem som får hva, kommer vel an på hvor mye de har spilt og så videre. For Brann sin del har det vært en økonomisk suksess. For vår del er dette en viktig turnering, sier Martinsen til iBergen.no.

Økonomi som motivasjon
Dagens gruppefinale handler stort sett om ære og økonomi for Brann sin del.

Både bergenserne og Odense er videre til kvartfinalene. Det er på forhånd klart at Brann kommer til å ha bortekamp både i neste runde og ved en eventuell semifinale. Både spillere og trener Mons Ivar Mjelde påpekte at økonomien er en motivasjonsfaktor i dagens kamp.

- Jeg vet ikke hvor mye vi får, men for spillerne sin del er økonomi en motivasjonsfaktor, sa Migen Memelli til iBergen.no i går.

Også Ardian Gashi, en av Branns beste spillere i turneringen, antydet at økonomi var en gulrot for spillerne.

Mons Ivar Mjelde sa det slik da vi snakket med ham i går kveld:

- Økonomi er en faktor for oss her. Vinner vi gruppen blir det mer penger til klubben og det kan slå gunstig ut i forhold til hvilke motstandere vi kan få videre.

Dersom Brann vinner kvartfinalen sin, som går over én kamp, venter ytterligere 378.000 norske kroner brutto til klubben. Brann-spillerne får da drøyt 95.000 kroner mer i bonuspotten sin, minus utgifter.

Ved seier i semifinalen venter enda 432.000 norske kroner brutto klubben. Spillerne får i underkant av 108.000 av dette.

Finaletap gir klubben 540.000 flere kroner, mens bonusen til spillerne utgjør i underkant av 135.000 kroner av det beløpet. Finaleseier gir 2.160.000 norske brutto kroner. 25 prosent av dette gir spillerne 540.000 kroner.

Fem millioner
Med full klaff i dagens kamp og finaleseier, blir Royal League-bonusen til Brann på drøyt 5,3 millioner kroner. For spillerne blir bonusen da på i underkant av 1.325.000 norske kroner, før noen av utgiftene er trukket fra.

Med slike beløp skulle det ikke være mangel på motivasjon skulle en tro.

PS! Det er ukjent hvor mye utgiftene i turneringen utgjør så langt. Det er også usikkert om Brann-spillerne har billettinntekter som en del av bonusordningen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest