*Nettavisen* Sport.

Tjente 120.000 på gullet

Foto: Bjørn Sigurdsøn /Scanpix

INZELL (TV 2 Nettavisen): Rune Stordal kunne ikke bare juble for gull, heder og ære etter sjokkseieren på 1500 meter i skøyte-VM. Han ble også 120.000 kroner rikere.

06.03.05 22:56

- Det føltes rart å tjene penger på dette. Det er første gang i karrieren jeg tjener penger på sporten min, sier den sylferske gullvinneren til TV 2 Nettavisen et par timer etter gulløpet i Inzell.

TV 2 Nettavisen møtte den nye skøytehelten mens han hev innpå med seierskake servert av bronsevinner Even Wettens mamma på det norske hotellet i Inzell sentrum.

- 120.000 kroner på under to minutter er ikke så verst timebetaling det, gliser han mens han hugger innpå med sjokoladekake.

Ville legge opp
Det har fremdeles ikke gått opp for Stordal at han er verdensmester. For to år siden ønsket han å gi seg med skøyting, og prioritere andre interesser.

Men nå er han på helt andre tanker.

- Jeg ønsket å gi meg for to år siden fordi jeg manglet motivasjon og godt treningsopplegg. Men da jeg fikk muligheten til å trene med landslaget, og de aller beste, endret dette seg. Akkurat nå er jeg glad jeg ikke la skøyene på hyllen, ler han.

- Dette gullet er bare helt ubeskrivelig. Det vil ta noen uker til det kommer til å gå opp for meg, legger han til.

Tror på ti gull
Nå går han for gull i Torino neste år. Skøytelandslagets trener Peter Müller tror de norske herrene kan ta mellom åtte og ti gull i Italia om snaue ett år.

Den oppfatningen deler Rune Stordal.

- Det tror jeg ikke er utenkelig. Vi tok jo fem bare i VM her. Målet mitt er å gjøre det best mulig fremover mot OL nå, slår gullvinneren fast.

Gulløpet sitt beskriver han slik:

- Jeg fikk full klaff fra første stund. Alt klaffet. Absolutt alt.

- Trodde du på gull på forhånd?

- For å være ærlig, var målet mitt å bli blant de fem beste. Men innerst inne håpet jeg jo, og det viste seg jo at det gikk, svarer gullgutten.

De norske skøyterne har måttet leve i skyggen av Øystein Grødum denne sesongen. Men medaljefavoritten mistet VM på grunn av sykdom.

Grep sjansen
Rune Stordal og Even Wetten grep sjansen.

- Grødum har vært et flaggskip for oss hele sesongen. Det var trist for oss at han ikke fikk gå. Han har vist oss veien hele sesongen, sier Stordal og blir litt alvorlig oppi all gullrusen.

Han gir store deler av æren for gullet til trener Peter Müller, sportssjef Finn Aamodt og sine lagkamerater.

- Hele laget gjør hverandre bedre. Vi trener best, mest og riktigst. Dessuten har vi Peter og Finn som hele tiden sier de rette tingene, oppsummerer Stordal, som har om lag 30 timers effektiv trening i uken.

Full fest
Søndag kveld skal han feire gullet for alt det er verdt. Peter Müller har gitt landslaget beskjed om at får lov til å slippe seg løs på den norske seiersbanketten.

- I kveld blir det en skikkelig fest. Det skal jeg love dere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.