*Nettavisen* Sport.

Tjente 6,9 mill. på Brann

Foto: Terje Sørgjerd/TV 2 Nettavisen

Det lønner seg å satse penger på Brann-spillere.

23.05.06 11:26

- Et veldig bra resultat som vi er godt fornøyd med, sier daglig leder og styremedlem Eivind Kåre Lunde om 2005-resultatet.

I årets Brann-utgave sitter Hardball AS på andeler av Martin Andresen, Kristján Örn Sigurdsson og Petter Vaagan Moen. Tidligere har investorselskapet satset pengene sine på Dylan Macallister, Ragnvald Soma og Paul Scharner.

Rødvin og Brann
Sistnevnte var den eneste Hardball-spilleren som ble solgt i fjor, og utgjorde mesteparten av selskapets inntekt på 9,5 millioner. Resultatet etter skatt ble vel 6,9 millioner, og alt gikk inn i selskapets egenkapital, som ved årsskiftet var på 17,8 millioner. Salgene av Soma og floppen Macallister innbragte dessuten 3-4 millioner før skatt i 2006-regnskapet.

- Utgangspunktet for selskapet er en vennegjeng som diskuterer løst og fast og drikker rødvin sammen. Alle er glade i Brann og vi snakket om hvordan vi kunne bidra til et mer tent og potent Brann-lag, forteller Eivind Kåre Lunde.

Han gir tidligere TV 2-nyhetssjef Bjarne Berg æren for å ha kommet opp med selskapsideen, og Hardball AS så dagens lyn på vårparten i 2004. Vel 16,6 millioner er så langt skutt inn i selskapet, og spillerandelene var ved årsskiftet verdsatt til 10,6 millioner.

- Vi har ingen planer om utbytteutbetaling. Det var ikke noe forslag om det på generalforsamlingen, sier Lunde.

Ni uten tap
Hardball-styreleder Bjarne Berg har tidligere luftet tanken om å putte penger også i andre klubbers spillerstaller. Men der får han motstand.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Formålsparagrafen vår er ikke knyttet til Brann, og så langt har det bare vært lekt med tanken om å investere andre steder. Men det hadde blitt et langt styremøte, for å si det sånn, ler Eivind Kåre Lunde.

- Har dere noen nye spillere på gang?

- Ikke for øyeblikket, men vi diskuterer fortløpende med klubben når de har aktuelle kandidater på blokken. Vi investerer alltid sammen med Brann, og håper de er aktive i spillermarkedet hele tiden.

- Blir det gull i år?

- Når gikk Brann sist ni kamper uten tap? Man må nok mer enn 45 år tilbake, tror jeg. Dette kan bli gull, men jeg håper mer enn jeg tror.

Ps! Hardball er et baseball-uttrykk, og reflekterer i business og politikk en fremgangsmåte som er tøffere, mer bestemt og kompromissløs enn for eksempel softball-spillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.