Tjomsland på tokt

Foto: hesteguiden.com

Øystein Tjomsland tar turen i fra Sørlandet med flere hester til løpene på Bjerke i kveld, og vi tror på suksess for sørlendingen.

08.01.14 09:24

En ny spennende onsdag står for tur, og det spillende publikum hos Norsk Rikstoto kan først sette sine innsatser til lunsjløpene på Umeå med spillestopp kl. 12.20 (nå flyttet til Boden p.g.a dårlige baneforhold i Umeå) i Sverige.

Siden kan det spilles til en V5-omgang på Charlottenlund hos våre danske venner på ettermiddagen, med spillestopp kl. 15.37, før det som vanlig avsluttes med spill til en V65-omgang på landets hovedbane Bjerke på kvelden.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Til løpene på Bjerke i kveld går vi for to bankere, og vi tror begge våre utvalgte, leder sine respektive løp rundt om. Det skal i hvert fall godt gjøres å hente en lengde på 1 Enjoythewinner S.C. i et varmblodsløp i V65-2, og med landets beste kusk Vidar Hop ved spakene, tror vi på tet og slutt.

Vi er også ganske sikre på at 6 Vestpol Faxen får overta teten tidlig i fra 3 Moe Brage i et løp for kaldblodseliten i V65-6, og i fra spiss blir ikke formbomben til Øystein Tjomsland lett å slå. Til samtlige stevner denne onsdagen ligger det en rekke andelslag ute på Eksperten, og de spillene finner dere ved å klikke på linken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Hop med kontroll?
I et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i V65-2 setter fjorårets landschampion Vidar Hop seg opp bak 1 Enjoythewinner S.C., og vi tror det skal være gode sjanser for at Hop forsvarer teten med 4-åringen. Hesten løste fint fra start i fra spor fem i autodebuten i den siste starten, og han lærte trolig mye av det løpet.

Da forventer vi at han er hakket kvikkere bak bilen til kveldens dyst, og vi har vondt for å se at favoritten taper dette løpet i fra spiss. Det ble en kontrollert seier på fine 17.2 full vei fra tet sist, og det er ikke noe tøffere i mot i kveld. Hesten går foreløpig litt med bremsene på, og vi tror det er mye å gå på.

Vår rangering V65-2: A: 1 B: 11-2-12-8 C: 7-10-9-4-5-6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Tjomsland sitter på leken?
I et kaldblodsløp for eliten i V65-6, er vi ganske sikre på at 6 Vestpol Faxen sitter i føringen ut av den første svingen (får overta fra 1 Moe Brage som skal han en rygg å gå i på full vei), og i fra spiss blir ikke Tjomsland-traveren lett å skubbe seg på. Vi varslet litt for ham forut for den siste starten, og da var han god.

Etter en reise i "dødens" koblet Vestpol Faxen enkelt grepet på tetløpende 3 Moe Brage ut i oppløpet i det løpet, men han kunne ikke stå i mot Neslands Loke, som hadde fått det perfekte smørløpet underveis til slutt. Ikke noe å si på det, og Vestpol Faxen nærmer seg nå den tiden, hvor han fant en voldsom form i fjor.

Vår rangering V65-6/DD-2: A: 6 B: 3-9 C: 5-8-2-7-1-10-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

V65-1, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshopper innleder denne V65-rebusen, og vi synes løpet ser litt åpent ut. Vi garderer således bredt, men en grei favoritt skal 11 Trø Molly være snakk om. Hun kom sent i gang i fjor, men avslutningen på sesongen, bar bud om at dette er snakk om en hoppe som vil bite godt i fra seg i år.

Hun fikk sølv på 31.2 full vei bak gode Tangen Bris i den nest siste starten, og sist vant hun lett på 30.7 full vei. Bakspor på en kjapp sprint er dog ikke optimale forutsetninger, og da velger vi å gardere. I rivende utvikling er 9 Komnes Tuva (vunnet to strake triumfer nå på slutten), og hun er snakk om en vinnerkandidat.

Til tet plystrer etter alt å dømme 3 Solami, og hun kan fort lede rundt om. Hun var nede på 28.2 over aktuell distanse ved seieren i den fjerde siste starten, og hun har bekreftet fin form etter det. Fin form er det også på trioen 1 Vetla Stjerna, 2 Stumne Siri og 4 Stumne Stjerna, og alle tre bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering V65-1: A: 11 B: 9-3-4-1-2 C: 6-7-10-12-5

V65-3, 2640 meter voltestart
Et stayerløp for vamblodshester støter vi på i V65-3, og vi finner fem vinnerkandidater. Storfavoritt blir 7 Capone, men han må fungere klart bedre enn i de to siste seiersløpene for Frode Hamre, for at det skal kunne bli en ny seier. Hesten travet mildt sagt dårlig sist, og triumfene har kommet i billige lag.

Vi kan i hvert fall ikke bankerspille ham, og på en distanse og en startmetode som foreløpig er ukjent for Andover Hall-sønnen, værer vi favorittfall. Forbedret med løp i kroppen etter en mindre pause er trolig 5 Riverside Touchman (tredje på 17.9 full vei sist), og 5-åringen som trolig sitter tidlig i tet, må krysses tidlig.

Vi varslet kraftig for 1 Millgoer forut for den siste starten, og dersom han ikke hadde slurvet med aksjonen 100 igjen i det løpet, hadde han høyst trolig vært seiersaktuell. Sterk som få er 8 Casting Occagnes, og i en feilfri utgave, tror vi han ender langt fremme. Toppform er det på 10 Just Me, og han krysses også.

Vår rangering V65-3: A: 7 B: 5-1-8-10 C: 9-12-2-11-4-6

V65-4, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp i grunnlag under 345 000 kroner venter oss i V65-4, og vi synes vinnerkandidatene er mange også her. Best på kapasitet er trolig 8 Prins Tom, men formen på ham etter lang pause er uviss. Tross dunkel form, er 6-åringen litt for lite spilt med 10% av innsatsene på seg, og vi tror han sitter tidlig i tet.

Vondt for å vinne løp har 9 Viking Faks (sølv på 27.5 over en sprint sist), men 5-åringen kan fort vinne et løp som dette. Ikke alt for tøft i mot, og i et lite felt bør det kunn løse seg greit i fra bakspor. Det ble galopp for 6 Høiby Gullet med en fremskutt plassering i sikte sist, og han skal være tidlig aktuell i et løp som dette.

Et oppsving har 10 Engtun Blesen fått nå på slutten (hhv seier og sølv på 28-tallet full vei i de to siste startene), og dersom den litt lunefulle krabaten legger godviljen til (ikke alltid han gjør det), kjemper han trolig om seieren. Fin form er det også på 5 Løset Elden, og han kan fort ta en etterlengtet seier denne gangen.

Vår rangering V65-4: A: 8 B: 9-6-10-5 C: 1-7-2-4

V65-5, 2100 meter autostart
Et flott løp for varmblodshester i høyt grunnlag har vi å se frem til i V65-5, og på tross av løpet kun teller ni deltagere, er vinnerkandidatene mange. Vi tror 1 Underpaid Hanover forsvarer sitt innerspor, og da bli i så fall ikke 5-åringen lett å slå. Han gikk et solid løp til sølv nest sist, mens det ble litt feil sist.

Neppe noen fare med formen, og vi tror på en topp vinnersjanse. Stallkamerat 2 One In A Million fikk endelig hull på byllen sist ved å vinne på 13.8 over en sprint etter flere sterke innsatser før det, og han må regnes med en solid vinnersjanse igjen. Dog ikke typen som rader opp, og da er han blitt litt for stor favoritt i kveld.

Tapte for storfavoritten sist gjorde 9 Pebbe Simoni (sølv på 14.1 over en sprint), men 7-åringen til Trond Anderssen er trolig forbedret med løp i kroppen etter en mindre pause. Han skal da regnes tidlig i kveld, og vi synes også 6 Strong Forte er verdt litt oppmerksomhet. Han var god nest sist, og han er lite spilt i kveld.

Vår rangering V65-5: A: 1 B: 2-9-6 C: 5-4-3-7-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.