Gå til sidens hovedinnhold

Tjørhom helt suveren

Linda Tjørhom gikk helt til topps på dagens verdenscupsprint i Oberhof. Den norske jenta var den eneste som skjøt fullt hus under de vanskelige forholdene.

Den sterke vinden gjorde skyteforholdene svært vanskelig, men Tjørhom beholdt roen og plaffet ned alle de ti blinkene. Det var det ingen av konkurrenten som gjorde, og til tross for at tyske Ushi Disl holdt høyere fart i sporet, var hun sjansløs i kampen mot den norske jenta.

Disl var til slutt 22,6 sekunder bak Tjørhom i mål, mens Kati Wilhelm på tredjeplass var 44,5 sekunder bak vinneren. Begge de tyske jentene måtte gå to strafferunder.

Seieren var Lindas tredje i karrieren. Sist hun sto øverst på seierspallen var etter fellesstarten i Anterselva i fjorårssesongen. Tjørhom ligger nå på 10. plass i sammenlagtcupen.

Liv Grete Skjelbreid Poiree bommet på siste skudd i begge seriene, og klarte dermed ikke å følge opp verdenscupsereien fra førjulsrennet i Östersund. Til slutt ble VM-dronningen fra Oberhof-mesterskapet i fjor nummer åtte. Skjelbreid Poiree må hente i overkant av ett minutt på lagvenninnen på morgendagens jaktstart.

Gro Marit Istad-Kristensen endte på ellevteplass, mens Tore Berger overrasket med en sterk 16. plass.

HTML EMBED
Reklame

Dette gir du til morsdagen