Gå til sidens hovedinnhold

Tjørhom legger trolig opp

Skiskytteren Linda Tjørhom legger trolig opp etter årets sesong. Men det vil hun ikke snakke om i OL.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): 26-åringen Linda Tjørhom sa etter bronsemedaljen på 15 kilometeren i Hochfilzen ifjor til TV 2 Nettavisen at årets sesong trolig blir hennes siste.

Tjørhom, som begynte med skiskyting som 12-åring og har vært på det norske elitelaget siden 2000, er samboer med herretreneren for skiskytterlandslaget Roger Grubben.

Grubben gir seg
Grubben har bekreftet at han gir seg som trener for herrelandslaget etter årets sesong, og nå tyder det meste på at Tjørhom også gir seg.

- Ja, det stemmer at jeg har tenkt å legge opp. Men det vil jeg snakke om nå. Nå er fokuset mitt OL, sier Linda Tjørhom til TV 2 Nettavisen.

- Når tar du den endelige avgjørelsen?

- Først skal jeg gjennomføre et godt OL, så får vi se hva det blir til. Det er ikke den beslutningen jeg ønsker å ha fokus på nå, svarer hun.

Landslagstrener Kjetil Sæter sa i forkant av Torino-OL til TV 2 Nettavisen at Tjørhom bør fortsette karrieren i flere år fremover.

- Jeg vet at hun har slike planer. Men 26 år er ingen alder å legge opp i. I skiskyting når du ikke toppen før du nærmer deg 30 år. Min mening er derfor at hun bør legge bort disse planene, sier han.

Hus i Sirdal
Linda Tjørhom har utdannet seg som førskolelær ved høgskolen i Sør-Trøndelag ved siden av karrieren i skiskytter-sirkuset.

Senere har hun flyttet tilbake til barndomskommunen Sirdal, der hun og Roger Grubben har bygd seg hus, på en tomt de fikk gratis fra kommunen.

- Jeg ønsker ikke å snakke mer om dette, konstaterer Tjørhom etter mandagens 15 kilometer i OL-løypene i San Sicario.

Hun endte på en 51. plass med totalt seks bom – og var naturligvis svært skuffet over plasseringen.

- Tøffe løyper
- Det er tøffe løyper her nede, men jeg føler likevel at jeg er i god form. Skytingen må jeg imidlertid gjøre noe med. Det er veldig synd at det skulle gå sånn. Klart jeg er skuffet, oppsummerer hun.

- Men jeg er optimist med tanke på resten av OL. Nå var det greit å få gjort unna det første rennet. Kanskje jeg var litt nervøs og for spent i dag.

Ifølge Kjetil Sæter er det nærmest utilgivelig å fullføre med totalt seks bom.

- Seks bom er rett og slett ikke bra nok. Dette må hun uten jobbe med å forbedre videre i OL, lyder trenerens dom.

Torino-OL er Linda Tjørhoms andre olympiske leker. Hun deltok også i Salt Lake City i 2002. Da ble nummer 39 på den individuelle øvelsen og var med på stafettlaget som tok sølv.

Men Vancouver-OL i 2010 blir uten Tjørhom på startstreken.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker