RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjörhom vil gå ankeretappen

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Den nybakte bronsevinneren Linda Tjörhom er klar til å påta seg ankerrollen på fredagens VM-stafett.

Det norske stafettlaget er foreløpig ikke tatt ut, men alt tyder på at Tora Berger, Gro Marit Istad Kristiansen, Liv Grete Skjelbreid Poiree og tirsdagens bronsevinner på normaldistansen, Linda Tjörhom, går for Norge.

Og Tjörhom er klar til å påta seg ankerrollen. Bronsemedaljen på normaldistansen – hennes første i VM-sammenheng – har fått 25-åringen til å sprudle av selvtillit.

- Vi skal diskutere taktikk og opplegg nå i kveld. Blir det slik at jeg skal gå sisteetappen, er jeg klar, sier en optimistisk Tjörhom til TV 2 Nettavisen.

En finger med i spillet
Hun legger til at utøverne selv har en finger med i spillet når det skal avgjøres hvem som skal gå de forskjellige etappene.

- Vi kommer med innspill selv, og lufter våre tanker om hva som passer den enkelte best, sier Tjörhom.

Tjörhum, som tidligere har vært svært beskjeden med tanke på norske medaljer i VM, fastlår nå at Norge er blant de tre favorittene til stafettgullet. Norge tok som kjent gull på stafetten i fjor, men da var Liv Grete SKjelbreid Poiree i toppform.

Denne sesongen har VM-dronningen fra Oberhof slitt med en virussykdom om dårlig form.

- Liv Grete er pigg nok til å gå seks kilometer hun. Og vi har et godt nok lag for medalje. Sammen med Russland og Tyskland er vi nok blant de som har størst sjanse for pallen, mener Tjörhom.

Feirer bronsen
Men før stafetten, skal Tjörhom feire bronsemedaljen på normaldistansen.

- Det blir nok en bedre middag i kveld. Kanskje finner vi frem champagnen og, røper bronsevinneren.

PS: Linda Tjørhom kunne innkassere 5000 euro – eller om lag 42.000 kroner – etter å ha sikret seg bronsen i VM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere