Gå til sidens hovedinnhold

Tjugum stengte målet - fredag 25. februar

Heidi Tjugum slo an tonen og fikk jentene med på notene da Nordstrand tok en velfortjent seier over Tertnes.

- Vi skulle vinne denne kampen. Det var kjempeviktig, og jeg måtte ta fram alt i bånn, forteller Heidi Tjugum etter å ha ledet Nordstrands snuoperasjon mot bergenserne.
- Vi kom innmari dårlig ut, og lå under 2-7. Da ble det viktig å ta ballene slik at vi kunne få gode kontringer, sier Heidi.
Fintesterke og bevegelige Tertnes-spillere hadde sklidd gjennom Nordstrands statiske forsvar. Nordstrand startet nervøst og forsiktig, før Tjugums selvtillit og vinnervilje smittet over på de andre. Så tettet jentene igjen. Og sakte, men mer og mer sikkert jobbet de seg tilbake. Først til 9-9, så 12-11 til pause.

Gir seg

I september ble Heidi hofteoperert og var så smått tilbake på banen igjen etter nyttår.
- Men jeg er ikke helt restituert ennå, sier 31-åringen som fikk en redningsprosent på 50. 22 skudd stoppet hun, mens Tertnes Terese Pedersen (som var med å ta EM-gull) og stand-in Marianne Sundsbak bare reddet syv skudd til sammen.
Landslagssjef Marit Breivik så kampen, og hadde nok ønsket at Heidi Tjugum hadde fortsatt som spiller. Men etter denne sesongen legger drammenseren opp.
- Kroppen holder ikke lenger, sier Heidi.

Gøy på laget

- Kjempemoro. Det er alltid gøy å slå Tertnes, smiler Randi Gustad etter at Nordstrand fikk en etterlenget revansj. Bergenserne vant høstoppgjøret med to mål.
- Vi ville vise at vi var i en tøffere Champions League-pulje enn dem, sier strekspilleren som ble Nordstrands toppscorer med seks fulltreffere.
Fem minutter før slutt ledet Nordstrand 22-20, før målrushet startet.
- Det var gøy at vi klarte å holde ledelsen. Tidligere har vi ikke klart det, så det var ekstra moro at vi også rykket fra på slutten.
For det har ikke alltid vært like gøy for Nordstrands-jentene denne sesongen. Ikke rart at kaptein Gustad var hallens største smil da skuddene føyk inn i Tertnes-målet i noen sprudlende sluttminutter.

Gode kantspillere

Mia Hundvin spilte forrykende mot gamleklubben i 40 minutter, før hun ble erstattet av Kine Kristiansen. Også hun spilte strålende.
Nå har Nordstrand kontakt med Tertnes og Gjerpen i kampen om tredjeplassen på tabellen.
Nå har vi virkelig muligheten til å bli nummer tre. Det vil også være viktig i forhold til å velge motstander i sluttspillet, sier Randi Gustad.
Neste motstander er Sola borte på søndag.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin