De er begge offensive og angrepsvillige ryttere, og de går begge glipp av Flandern Rundt på grunn av skade.

Tatt av vinden
Niki Terpstra var så uheldig å gå over ende på slutten av torsdagens tempoetappen i tredagers De Panne. Den nederlandske rytteren ble tatt av et vindkast og deiset i bakken.

Det er konstatert kragebeinsbrudd, noe han skal operere for i morgen. Det er en kalddusj for Quick Step-sjefen Patrick Lefevere.

- I Terpstra og Chavanel hadde vi hatt to jokere å spille ut. Nå ser det heller ut til at vi får ta med urutinerte Guillaume Van Keirsbulck, kan han fortelle cyclingnews.

Terpstra er bare den siste i en lang rekke av skadde Quic Step-ryttere. Fra før av hadde det belgiske laget Kevin De Weert, Nikolas Maes, Marco Bandiera og Andy Cappelle på skadelisten.

Slått ut av fotograf
Et lag som sliter langt mindre med skader er FDJ. Men så har det franske laget også langt mindre bredde i klassikertroppen enn det Quick Step har. Derfor var det heller ikke spesielt god stemning i FDJ i dag, da det ble klart at Yoann Offredo ikke kan stille til start på søndag.

Den lovende franskmannen krasjet med en fotograf 50 meter etter målgang i Gent-Wevelgem forrige søndag. Offredo var raskt oppe på beina igjen, men har denne uken slitt med ettervirkninger av velten.

Skal undersøkes videre
- Han har fått et hardt slag i ankelen, og vi kan ikke utelukke at han har skadet beinet. Vi skal ta røntgen av det på torsdag, men han har ikke trent på fire dager, så uansett utfall av røntgenbildet er han uaktuell til Flandern Rundt, kunne lagets lege, Gérard Guillaume, fortelle til cyclingnews.

Offredos forfall er et hardt slag for FDJ.

- Han er ute av rittet og det er forferdelig for oss, sier lagets sportsdirektør Marc Madio.

- Han var vår kaptein, og med Yoann på start hadde vi stilt med vårt sterkeste mannskap. Det er allikevel en sterk og motivert FDJ-gjeng som stiller til start på søndag.

Les deg opp før Flandern Rundt.