Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To gull i ungdoms-OL

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Silje Theodorsen og Andreas Molden sikret norske gullmedaljer i ungdoms-OL.

Innsbruck (NTB): Silje Theodorsen (17) sikret den første norske gullmedaljen i et ungdoms-OL da hun vant langrennssprinten i Innsbruck torsdag. Gull ble det også til Andreas Molden.

Tromsøjenta vant med tiden 1.57,4 i finalen på den ett kilometer lange sprintdistansen. Det ble også norsk bronse etter at Linn Eriksen (17) fra Oslo havnet 0,2 sekunder bak

Bragden ble fulgt opp med ett nytt norsk OL-gull da Andreas Molden (18) vant samme distanse i herreklassen. Skiløperen fra Nes klokket inn til 1.44,1. Han vant samtlige heat han deltok i.

Også 17-årige Theodorsen hadde en suveren dag i langrennssporet. Hun startet med å vinne prologen for så å vinne heatene i både kvartfinalen og semifinalen. I finalen viste hun seg igjen som den sterkeste jenta.

- Dette er helt vanvittig. Hun er i sitt livs form nå, dette er fenomenalt, sa faren Jim Theodorsen til Nordlys etter gullprestasjonen.

- Det er jo de beste løperne født i 1994 og 1995 som går her. Jeg bruker å si at det ligger mange bak sånne ting som dette, i hele langrennsfamilien i Nord-Norge, sa han videre. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere