Gå til sidens hovedinnhold

To Haaland-scoringer da Dortmund vant igjen: - En komplett pakke av en spiss

Erling Braut Haaland fortsetter å bøtte inn mål for Borussia Dortmund. To mål søndag i 4-2-seieren over Union Berlin gjør at han nå er delt toppscorer i Bundesliga med Robert Lewandowski.

BORUSSIA DORTMUND-UNION BERLIN 4-2 (2-0):

For med to nye mål søndag står Haaland nå med sju mål og fire målgivende pasninger på fem Bundesliga-kamper denne sesongen. Robert Lewandowski har scoret like mange, men den polske spydspissen har ingen målgivende pasninger. Haaland er overlegen i antall målpoeng innledningsvis.

I tillegg har Haaland nå scoret i sju kamper på rad for Norge og Dortmund - ett mot Hoffenheim, ett mot Nederland, ett mot Latvia, tre mot Gibraltar, to mot Bayer Leverkusen, ett mot Besiktas og nå to mot Union Berlin. Sist gang han ikke fant nettmaskene i en kamp var 21. august, da Dortmund på meget overraskende vis tapte 1-2 for Freiburg.

Søndag scoret Haaland både 2-0- og 4-2-målet for Dortmund. Det siste målet gjør at Haaland nå har scoret flere mål (68) enn han har spilt kamper for den tyske storklubben (67). I tillegg har han notert seg for 19 målgivende pasninger.

Les også: Fikk sylskarp kritikk da han forlot Liverpool. Nå overrasker Shaqiri i Lyon

To reduseringer

For etter at Raphael Guerreiro hadde åpnet scoringsballet etter ti minutter, inntok Haaland hovedrollen etter 24 minutter. Thomas Meunier slo et perfekt innlegg på pannebrasken til nordmannen, som takket og bukket, og stanget Dortmund opp i 2-0.

- Gutten som nesten aldri scoret på hodet, scorer nå på hodet i nesten hver eneste kamp. Hopper som en laks i Altaelva. Et strålende oppbygd angrep, utbrøt kommentator Lars Tjærnås etter scoringen.

Da Marvin Friedrich scoret selvmål og økte til 3-0 til Dortmund, trodde de fleste at det kom til å bli en transportetappe de siste 40 minuttene. Men den gang ei.

Max Kruse tente et lite håp for gjestene da han reduserte på straffe etter drøye timen, før innbytter Andreas Voglsammer satte fyr på kampen med sin scoring etter å ha vært på banen i bare fire minutter. Dermed sto det 3-2 til Dortmund med ni minutter igjen.

Les også: Enormt overtidsdrama da Manchester United vant

Enorm scoringsform

Men hvem andre enn Erling Braut Haaland skulle punktere kampen? Minuttet etter 2-3-reduseringen fjernet jærbuen all tvil. Han ble spilt gjennom og vippet ballen lekkert over Union Berlin-målvakt Arne Luth, som var ute på bærtur.

- Et magisk øyeblikk av Erling Braut Haaland igjen, sa Eivind Bisgaard Sundet.

- En ny, fenomenal prestasjon av Brauten. Det er en komplett pakke av en spiss, sa Tjærnås.

Med seieren er Dortmund stadig poenget bak serieleder Bayern München. De gulkledde har åpnet med fire seiere og ett tap - et meget overraskende 1-2-tap for Freiburg for en måned siden.

Julian Ryerson spilte hele kampen for Union Berlin og pådro seg et gult kort på overtid.