RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To halve tungvektere, takk

(Foto: Scanpix)
Små boksere gjorde stor kamp.

Stempelet som såkalt «top dog» i bantamvektklassen (53,6 kilo) sto på spill da WBC-mester Hozumi Hasegawa og italienske Simone Maludrottu braket sammen i Osaka torsdag kveld. Og nok en gang viste det seg at en stor boksekamp ikke nødvendigvis har noe med størrelsen på bokserne å gjøre.

Kjempet mot kutt
Det som i åpningsrunden så ut til å bli en overkommelig oppgave for den teknisk skolerte og raskere tittelholderen utviklet seg til et taktisk blodbad da utfordreren påførte Hasegawa et stygt kutt i øyeregionen en runde senere.

Vel vitende om at en forverring av kuttskaden ville bety en snarvei til tittelen, fokuserte Maludrottu dermed sine angrep mot mesterens svakeste punkt i håp om å vinne på teknisk knockout. Iver og utålmodighet etter å ta tittelen som nå befant seg innen nær rekkevidde førte imidlertid til upresis boksing fra utfordreren, som sløste med både tid og krefter i jakten på det perfekte slaget som skulle avgjøre kampen.

Hasegawa hadde dog ingen intensjoner om å la tittelen skifte eier uten kamp, og svarte ethvert angrep med kontringer og presise slagserier. Taktikken viste seg å falle i smak hos poengdommerne - samtlige hadde japaneren som klar vinner etter tolv intense og fartsfylte runder.

Befester posisjon
Seieren over den nummer ni rangerte Maludrottu gjør at Hasegawa befester sin posisjon som verdens beste bantamvekter. 27-åringens kampliste, som på et tidspunkt i karrieren lød 3-2, ble forbedret til 23-2 etter torsdagens seier. Hasegawa har gjort fem forsvar av WBC-tittelen han vant i 2005.

Aktuelle motstandere for Hasegawa nå sies å være ukrainske Wladimir Sidorenko, som forsvarte sin WBA-tittel med en poengseier over hjemmebokseren Nobuto Ikehara på samme stevne. Et eventuelt møte mellom Hasegawa og den nummer tre rangerte bronsevinneren fra OL i Sydney vil være en av de største kampene i vektklassen på mange år.

Sjekk vårt boksemagasin
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere