Gå til sidens hovedinnhold

To helter, ingen vinner

Marcus Pedersen og Cristian Bolaños. Merk deg navnene med en gang.

STRØMSGODSET - START 3-3:

MARIENLYST (Nettavisen): Det var et fyrverkeri av en fotballkamp folk var vitne til i Drammen søndag kveld – som det så ofte er mellom disse to nedrykkstippede lagene. Riktignok ikke før pausen, men så til de grader etter, da det rant inn fem scoringer. Det Ronny Deila hadde i kaffen under hvilen bør han dytte i sine spillere oftere denne sesongen – såframt det ikke står på dopinglisten.

Debutantenes aften
I sentrum av begivenhetene – to debutanter. Starts midtbanejuvel Cristian Bolaños (24) og Strømsgodsets Marcus Pedersen (18). De to alene var verdt inngangspengene på Marienlyst.

- Marcus Pedersen for sin utrettelige jobbing og evne til å komme tilstore sjanser – og sine to scoringer.

- Cristian Bolaños for sin hurtighet, teknikk, glitrende høyrefot – og sine to scoringer.

Den første kom etter kun åtte minutters spill, i form av et utsøkt frispark fra drøyt tyve meters hold. En utsøkt dupp gjorde avslutningen utakbar for en ellers god Adam Larsen, og ballen snek seg inn via treverket. Lekkert!

Fullt så lekkert var ikke costaricanerens 2-1-scoring, men han utnyttet i alle fall hullene i et dårlig organisert Godset-forsvar, og satte ballen i mål via foten til Alexander Aas - og viste på den måten at spilleforståelsen er i orden.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

- Hva i all verden er dette?
Slik var det ikke akkurat da han kom til Start i vinter.

- Hva i all verden er dette, spurte jeg meg selv da han kom til klubben.

- Han løp i alle retninger, og ingen skjønte hva han holdt på med, forteller Start-trener Knut Tørum.

Litt kyndig, norsk veiledning har så gjort underverker for 24-åringen, som i 2005 vant bronseballen i FIFAs verdensmesterskap for klubblag. Konkurransen var ikke ubetydelig – sølvballen ble vunnet av en ikke helt ukjent Steven Gerrard. Man kan sånn sett spørre seg hva hurtigtoget har å gjøre på Sørlandet, men selv vil Bolaños på ingen måte fremheve seg selv.

- Jeg er ingen stor stjerne her, jeg spiller for laget, og vi har mange gode spillere.

- Men selvsagt er drømmen å spille i England eller Spania. Spiller jeg bra her og fortsetter å score mål, kan det åpne dører, mener dagens helt i sør.

Mellomfornøyd Pedersen
Er Bolaños het i Kristiansand, er det ingen tvil om at Marcus Pedersen er det samme i Drammen. To mål i Godset-debuten for tenåringen var over all forventning, men selv var Pedersen bare mellomfornøyd etter kampen.

- Det er kjedelig å miste et poeng i dag, sier 18-åringen etter at Bernt Hulsker stanget inn utligningen på overtid.

- Men selvsagt er det deilig med to scoringer, spesielt det siste målet er jeg fornøyd med.

Det bør han være. Og selv om mange av drammenserne dro misfornøyd hjem med kun et poeng i bagasjen tross Godsets fantastiske annenomgang, bør de heller huske at de sannsynligvis har vært vitne til årets mest livlige fotballkamp på Marienlyst - og fødselen av en ny stjerne.

PS. Strømsgodset ble sannsyligvis snytt for et straffespark da Steffen Nystrøm ble bragt ned innenfor Starts sekstenmeter tidlig i andreomgangen. - Hvorfor i alle dager skulle jeg legge meg ned der når jeg kunne vært alene med keeper, spurte Nystøm retorisk etter kampen.

Gå til sportsforsiden

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken