*Nettavisen* Sport.

To «idioter» er funnet

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Stabæks overvåkingskameraer filmet to av dem som kastet ting mot Rune Jarstein.

14.09.09 13:41

- Det er for jævlig. Det er bare å kaste dem rett ut. Det er klart at (Rune) Jarstein ikke gjør det bedre ved å stå der og vente, men jeg forsvarer ikke idiotene, sa Daniel Nannskog til Nettavisen etter søndagens storkamp mot Rosenborg.

«Idiotene» han siktet til, er de Stabæk-supporterne som fra tribuneplass kastet mynter og andre gjenstander mot Rosenborgs keeper Rune Jarstein, i frustrasjon over at 24-åringen brukte lang tid ved et utspill.

Rosenborg ledet på dette tidspunktet 2-1, et resultat som også overlevde de siste minuttene og dermed ble sluttresultatet.

To personer er identifisert
TV 2 viste søndag kveld bilder fra kampen, hvor den ene tilskueren var lett å identifisere da han plukket mynter ut av lommeboka og kastet disse inn på banen.

- Jeg så også dette på tv, men vi har i tillegg egne overvåkningskameraer og har nå identifisert to personer, forteller daglig leder Einar Schultz i Stabæk til Nettavisen.

Bærumsklubben samarbeider nå med Stabæk Support om å finne navnene til disse synderne, slik at man kan reagere mot dem.

- Vi forsøker nå å konkludere sammen med Stabæk Support. Hvis det er entydige bevis, vil de sannsynligvis bli ekskludert fra supporterklubben og nektet adgang til våre kamper en stund framover, sier Schultz.

- Kjernen kastet også
Han legger til at slike uheldige hendelser heldigvis er sjeldent å se på Stabæks hjemmekamper.

- Det er lenge siden vi har hatt denne type insidenter. Det har ikke vært noe stort problem for oss. Vi ser derfor på dette som en isolert hendelse.

Stabæk-lederen forteller at delegaten fra Norges Fotballforbund også noterte seg at det ble kastet gjenstander inn på banen fra Kjernens tribuneseksjon.

- Kjernen kastet også noen gjenstander, noen snusbokser og flaggstenger, sier Schultz til Nettavisen.

Det kan dermed blir flere utestengelser i kjølvannet av søndagens kamp Fornebu, den siste i en lang rekke kamper hvor Rosenborg har sikret seriegullet.

Krever svar
Norges Fotballforbund (NFF) vil be begge klubbene om å komme med en redegjørelse.

«Først i etterkant av dette, vil det bli tatt stilling til om ytterligere skritt skal tas,» opplyser NFF i en pressemelding.

ENKELT:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.