Gå til sidens hovedinnhold

To keepertabber fra Kongshavn

VIF-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn hadde ingen god dag på jobben da Vålerenga tapte i Drammen. Se målene her!

DRAMMEN: Det ble nok en nedtur for Kjetil Rekdal og Vålerenga, som gikk på sitt tredje strake nederlag og nærmer seg nedrykksstriden. I Drammen bør det sendes en takk til hovedstadsklubbens målvakt, som nærmest forærte drammenserne alle poengene.

– Skuddet til Stefan (Johansen) gikk rett på meg, og jeg skal være så god at jeg tar den. Kjetil (Rekdal) hadde en fin plan i dag. Det er synd at vi ikke lyktes. Det var min feil at vi tapte, sa en skuffet Kongshavn etter kampen.
Les også: Ola Kamara er Oslos ferskeste landslagsspiller

Fra 30 meter

En time var spilt da Godsets landslagsspiller Stefan Johansen (22) fant åpningen i Vålerenga-muren takket være Kongshavn. Etter en times stanging mot Vålerenga-forsvaret smalt playmakeren til fra 30 meter. På det som skulle vært en enkel redning glapp en uheldig Kongshavn ballen mellom beina.
I fire minutter ble det stille på Marienlyst etter at Vålerenga-innbytter Bojan Zajic plutselig var alene foran mål og banket ballen opp i nettaket.
Se video: Kan Vålerenga rykke ned? Bohemen Live tar diskusjonen
Men Strømsgodset fortsatte å trykke på, og nok en gang var Oslo-laget uheldig. Bare to minutter før full tid slo Kongshavn ballen rett i eget nett etter hjørnesparket fra Øyvind Storflor. Selvmålet kan vise seg å bli svært verdifullt i gullkampen mot Rosenborg.
– Det var synd for Kongshavn, men han hadde også noen bra redninger. Det var sterkt av oss å komme tilbake og score etter at Vålerenga hadde utlignet, mente Godset-trener Ronny Deila.
– Det er vanskelig å si om det blir gull. Rosenborg må ha et feilskjær, sa Stefan Johansen.
Rosenborg er ett poeng bak Godset før søndagens hjemmekamp mot Hønefoss.
Se video fra siste rekruttlagskamp: Enga skapte sjansene, Moss vant kampen

Defensivt Vålerenga

Hvis Kjetil Rekdal hadde som mål å holde nullen lyktes han i en time. Med 8-9 spillere konstant i forsvar på egen 16 meter ble det vanskelig for drammenserne å finne åpninger.
Fremover hadde ikke Vålerenga en eneste avslutning på mål. Vertene hadde stort sett ballen hele tiden, og de få gangene gjestene fikk muligheten til å gå i angrep ble spissen Morten Berre svært ensom.
– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne. Det var surt å miste poeng på slutten. Mange av spillerne er lei seg nå. Vi har rotet bort for mange poeng, sa Rekdal.
(ANB-NTB)
Les også: – Bekymringsfullt at VIF ikke drar tilskuere
Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren