Gå til sidens hovedinnhold

To keepertabber sendte Manchester United ut av FA-cupen

Det ble en tung kveld på jobb for David de Gea.

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 1-3

Manchester United ble til tider utspilt av Chelsea i søndagens semifinale i FA-cupen. Da hjalp det heller ikke at David de Gea hadde en dårlig dag på jobben, og rotet to baller inn i eget nett.

Spesielt 2-0-scoringen høstet kritikk. Mason Mounts løsnet skudd fra 24 meters hold, og de Gea burde avverget. I Viasats studio sparte ikke fotballekspert Morten Langli på kruttet i sin vurdering av spanjolens opptreden.

- Kanskje hans dårligste kamp i United-trøya, utbrøt Langli etter kampslutt.

Blåtrøyene fra London vant til slutt 3-1, og er dermed klare for finalen i FA-cupen. Der venter by-rival Arsenal, etter at de slo ut Manchester City i den andre semifinalen lørdag kveld.

Stillingskrig

Det var to relativt forsiktige lag som entret Wembley-matta søndag kveld. Kampen åpnet jevnt, og det skulle ta 15 minutter før vi fikk den første muligheten.

Begge lag gikk ut med en trebacks-linje. Eric Bailly tok plass i Uniteds midtforsvar, sammen med Victor Lindelöf og Harry Maguire.

César Azpilicueta kom rundt på høyre og la ballen inn på bakerste stolpe. Der dukket Marcos Alonso opp, men spanjolens heading gikk over mål.

United slet på sin side også med å komme til de store mulighetene. Gjestene fikk et par frispark i farlige områder, uten at de klarte å true Willy Caballero.

Les også: Nedrykket nært for King og Bournemouth

United-kollisjon

Rett før pause barket Maguire og Bailly sammen i en hodeduell. Unitedstopperne markerte Olivier Giroud, men skallet med hverandre da de søkte ballen.

Maguire fikk på seg bandasje, men stopperkollegaen ble liggende. Etter flere minutter med ble midtstopperen båret ut av medisinsk personell.

Ole Gunnar Solskjær ble derfor tvunget til å gjøre et bytte. Anthony Martial ble byttet inn, og rødtrøyene gikk derfor tilbake til en firebacks-linje.

Få minutter senere gikk også franskmannen i bakken, og United ropte på straffe. Martial så ut til å få en tå på ballen før han ble felt av Kurt Zouma, men dommer Mike Dean lot spillet fortsette.

Les også: To mål fra Harry Kane: Spurs lekte seg i viktig kamp mot Leicester

Keepertabber

Bailly-skaden medførte at den første omgangen varte svært lenge. Og 10 minutter på overtid kom scoringen.

Azpilicueta kom rundt på høyrekanten igjen, og denne gangen var det Giroud som ventet i boksen. Den franske spissen flikket innlegget i mål. David de Gea var borti ballen, men klarte ikke å hindre Chelsea-ledelse.

Svak inngripen av den spanske burvokteren. Lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0, etter å ha spilt en førsteomgang på nesten 60 minutter.

45 sekunder inn i den andre omgangen havnet de Gea i søkelyset igjen. United klønet det til i bakre rekker, og serverte ballen til Mason Mount. Midtbanespilleren gikk for skudd fra 24 meter, og en svak de Gea klarte ikke å hindre at ballen gikk i nettet.

United fikk en brukbar mulighet kort tid etter Mounts scoring. Marcus Rashford satte på turboen inn i 16-meteren, og avsluttet fra skrått hold. Skuddet gikk dessverre for rødtrøyene på feil side av stolpen.

Chelsea fortsatte på sin side å være giftige i boksen, og Giroud og Mount fortsatte å skape farligheter. Willian fikk lagt inn fra høyre etter 58 minutter, Giroud hoppet over, og Mounts avslutning strøk tverrliggeren.

Rødtrøyene satte inn Paul Pogba i et forsøk på å kjempe seg inn igjen i kampen. Byttet ga ingen umiddelbar effekt, og franskmannen pådro seg gult kort etter 70 minutter.

Ydmykelse

Chelsea fortsatte å komme til gode innleggsmuligheter. etter 74 minutters spill klarte blåtrøyene å holde trykket oppe etter en dødball, og ballen endte hos Alonso på venstrekanten.

Spanjolen slo ballen inn mot Antonio Rüdiger, som ble markert av Maguire. Sistnevnte fikk en fot på ballen, og sendte den i eget bur. Dermed sto det 3-0 på Wembley.

Lufta gikk litt ut av United-ballongen, og det var Chelsea som virket farligst av de to storklubbene det siste kvarteret.

Odion Ighalo og Timothy Fosu-Mensah ble kastet i ilden etter 78 minutter, i et desperat forsøk på å gjenvinne initiativet i kampen.

Seks minutter før slutt fikk Manchester United straffespark. Martial ble felt av Callum Hudson-Odoi, og dommer Dean var aldri i tvil.

Bruno Fernandes ventet ut keeper, og satte enkelt inn 3-1 fra elleve meter.

Det kom imidlertid aldri noen skikkelig sluttspurt fra United, og Chelsea hadde god kontroll de siste minuttene. Faktisk var blåtrøyene nærmere 4-1 enn det rødtrøyene var en redusering.

Blåtrøyene vant derfor fortjent, og er klare for finalen i FA-cupen 1. august. Der venter Arsenal.

Kommentarer til denne saken