Gå til sidens hovedinnhold

To klubblag kan bli ett norsk landslag

Satt litt på spissen, selvfølgelig.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Den 14. august skal det norske U23-landslaget spille finale i den internasjonale turneringen «Challenge Trophy Cup».

Dette er en U23-turnering som startet helt tilbake i 2011 og omfatter åtte europeiske nasjoner, deriblant Russland, England, Belgia, i tillegg til Norge.

Norge ble nummer to i det innledende gruppespillet, før det ble seier borte mot Russland i semifinalen i vinter. På Sør Arena møtes Norge og Tyrkia til finale.

Mandag offentliggjorde hovedtrener Knut Tørum troppen som skal møte tyrkerne, og det er to tippeligalag som virkelig dominerer mannskapet til bergenseren.

Strømsgodset og Molde har til sammen hele 11 spillere med i troppen på totalt 18 mann. Aalesund, Tromsø og Rosenborg er de andre norske klubbene med spillere i troppen.

Det gror godt
Utenlandsproffene Anders Konradsen (Rennes), Magnus Lekven (Esbjerg), og Harmeet Singh (Feyenoord) er også funnet verdig en plass på laget.

U23-landslaget er på mange måter et rekruttlag for A-landslaget, og flere av spillerne der er svært nær en plass i A-troppen, skal vi tro landslagssjef Egil Olsen.

Landslagssjefen tok mandag ut ni U21/U23-spillere på laget som skal møte Sverige til privatkamp 14. august, men innrømmer at flere «unggutter» også er nær en plass.

- Det er minst en håndfull spillere til i samme gruppe som kunne vært med på A-laget. Vi har et landslag nå som ligner på et U-landslag, sier Drillo til Nettavisen.

- Kunne du stilt et rent U-lag?

- Vel, vi har noen veteraner her, som fremdeles er gode nok, som kapteinen (Brede Hangeland), for eksempel. Men teoretisk kunne vi utelukkende tatt ut U21/U23-spillere, sier han.

Hele 11 mann
Med 11 spillere fra Strømsgodset og Molde på U23-laget, er det fristende å se om det faktisk kunne stilt med spillere utelukkende fra disse to klubbene, og det er ingen umulighet.

Når man ser på spillermaterialet som er tilgjengelig, er konklusjonen raskt at dette etter alle solemerker ikke kommer til å skje, men teoretisk hadde det faktisk vært mulig å få til.

Selv om man må legge godviljen til formasjonsmessig.

Molde har med Ørjan Nyland (keeper), Martin Linnes (back), Even Hovland (stopper), Jo Inge Berget (ving/spiss) og Fredrik Gulbrandsen (spiss) på U23-laget.

Strømsgodset har Kim André Madsen (stopper), Lars-Christopher Vilsvik (back), Abdi Ibrahim (midtbane), Flamur Kastrati (ving/spiss) Ola Kamara (spiss) og Adama Diomande (spiss) med.

I en offensiv 4-3-3-formasjon kunne man fått plass til alle av de to lags spillere: Nyland; Linnes, Madsen, Hovland, Vilsvik; Ibrahim; Kastrati, Berget; Diomande, Kamara, Gulbrandsen.

- En belønning
Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier at lagene som ligger på henholdsvis andre og tolvteplass i Tippeligaen er foregangsklubber når det gjelder å utvikle «de beste» spillerne.

- Vi tar ut de beste og vi håper det er en belønning for klubbene å se at deres spillere blir tatt ut på et landslag, sier han til Nettavisen.

- Vi ser også at disse to klubbene finner gode erstattere når de selger spillere ut av landet. Erstatterne er unge, nye og ofte norske. Det er vi i fotballforbundet glad for, sier Semb.

Semb er klar på at utvikling av unge spillere er alfa og omega for norsk fotball, i dagens økonomi.

- Det er seks spillere fra Godset og fem fra Molde på U23. Det sender et viktig signal om hvor viktig det er å ha stort trykk på egenutvikling av spillere, sier toppfotballsjefen.

- Historisk sett har Molde og Godset vært gode på dette, og vi håper og tror det gir en smitteeffekt inn i andre norske klubber. Slik økonomien er i dag, kan vi ikke kjøpe de beste spillerne.

P.S. Tirsdag ble det klart at Lars-Christopher Vilsvik etter alle solemerker signerer for tyske Eintracht Braunschweig i løpet av kort tid. Les om det her.

Den norske U23-troppen:
Ørjan Nyland (Molde)
Sten Grytebust (Aalesund)
Martin Linnes (Molde)
Even Hovland (Molde)
Kim André Madsen (Strømsgodset)
Ruben Kristiansen (Tromsø)
Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset)
Stefan Strandberg (Rosenborg)
Magnus Lekven (Esbjerg)
Anders Konradsen (Rennes)
Harmeet Singh (Feyenoord)
Abdisalam Ibrahim (Strømsgodset)
Remi Johansen (Tromsø)
Jo Inge Berget (Molde)
Adama Diomande (Strømsgodset)
Ola Kamara (Strømsgodset)
Fredrik Gulbrandsen (Molde)
Flamur Kastrati (Strømsgodset)

Kommentarer til denne saken