LeBron James (24) og Shaquille O'Neal (37). To av verdens største idrettsstjerner. To av verdens beste basketballspillere.

Nå er dette også to av spillerne i stallen til Cleveland Cavaliers.

Megahandel
Cleveland har fått O'Neal fra Phoenix Suns i bytte mot Ben Wallace (34) og Sasha Pavlovic (25), 500.000 dollar og et andrevalg i neste års draft. Motivet til Phoenix var utelukkende å skjære ned på lønnskostnadene, noe man mildt sagt lyktes med.

Suns sparer ti millioner dollar per sesong på denne byttehandelen, og enda mer dersom Wallace velger å legge opp.

- Jeg fryder meg over denne byttehandelen fordi jeg får spille med en av de beste spillerne, sa O’Neal til ESPN, før han fortalte hva han forventet seg av overgangen:

- Mye gøy, mye gode tider, mye smiling og mange seire.

Dødelig duo
ESPN mener at dette blir en duo som bare kan sammenlignes med superduoer som Michael Jordan og Scottie Pippen, Magic Johnson og Kareem Abdul-Jabbar, Bob Cousy og Bill Russel, og selvsagt den duoen Shaq selv utgjorde med Kobe Bryant i Los Angeles Lakers.

Cleveland kan ha gjort en genistrek. Ikke bare fordi dette kan bli en dødelig duo, men også fordi det kan få James til å bli i klubben som foreløpig ikke har lyktes sportslig på 45 år.

- Shaq er en utrolig ballspiller og har vunnet NBA mesterskapet fire ganger. Jeg har mye respekt for ham og måten han spiller på. Det vil bli en ære å spille med Shaq og både jeg og laget ser nå frem til en stor sesong med Cavs, sier James i en uttalelse til AP.

LeBron James er NBAs mest verdifulle spiller og trenger «bare» en mesterskapstittel for å kunne skryte av å ha vunnet de samme titlene som Shaquille O'Neal.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Langvarige forhandlinger
Avtaleforhandlingene mellom klubbene begynte allerede i februar, men de ble ikke enige før fristen gikk ut. De prøvde igjen, og denne gangen gikk avtalen igjennom.

Cleveland fikk ikke særlig mye hjelp i årets drafting da de fikk velge nr 30, 46 og 57 på listen, men skal likevel være innstilt på å klatre helt til topps og ta mesterskapstittelen fra LA Lakers neste sesong. Akkurat som de 28 andre NBA-lagene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!