VM-runden i formel 1 i Bahrain ble stoppet da Romain Grosjean krasjet stygt i første runde. Da det kom i gang, krasjet Lance Stroll. Lewis Hamilton vant runden.

Bildene fra Bahrains Grand Prix var dramatiske etter krasjen, der store flammer sto opp fra franskmannens bil.

Grosjean kunne imidlertid gå vekk på egne bein, før han ble fraktet vekk i ambulanse.

Les også: Avis: Maradonas lege siktet for uaktsomt drap

Videobildene viser at bilen var i full fyr da Grosjean ble reddet ut av den.

- Jeg er så takknemlig for at Romain er trygg. Wow, risikoen vi tar er ingen spøk, skriver verdensmester Lewis Hamilton på Twitter.

Hamilton vant for øvrig VM-runden foran Max Verstappen og Alex Albon. Det var britens 95. seier i karrieren.

– Hva f… er det som skjer?

Etter en lengre pause på grunn av Grosjeans ulykke kom formel 1-løpet i gang igjen. Men heller ikke da var det uten dramatikk. Lance Stroll krasjet og endte på taket i den tredje runden.

– Hva faen er det som skjer i dag? sa danske Kevin Magnussen på lagradioen etter Strolls ulykke. Magnussen mistet frontspoileren sin i Strolls krasj.

Les også: Norsk revansj med to på pallen: - Fantastisk levert

– Det er en sprø dag, svarte mekaniker Gary Gannon.

– Lance har det bra. Han sa på radioen at han var ok, at han bare hang opp ned i setebeltet, sa Racing Point-sjef Otmar Szafnauer til Sky.

– Mirakel

Laget til Grosjean, Haas, opplyser at franskmannen har pådratt seg mindre brannskader på hendene og føttene og muligens et brukket ribbein. Han ble fraktet i helikopter til et militærsykehus i nærheten. Bilen ble delt i to i krasjen, som skjedde allerede etter første sving.

– Det er et mirakel at det gikk bra, sa den tidligere formel 1-føreren Martin Brundle i Sky Sports' sending.

– De jobber hele tiden med å forbedre den strukturelle stabiliteten til bilene, og det reddet livet hans. Det er ekstraordinært, sa Brundle.

Alan van derr Merwe, som kjører legebilen til Det internasjonale motorsportforbundet (FIA), var blant de første som kom fram til ulykkesstedet.

– Det var en stor overraskelse. Jeg har aldri sett så mye flammer i mine tolv år i yrket. Romain kom seg ut selv, noe som er ganske utrolig etter et slikt uhell, sa han.

(©NTB)