Gå til sidens hovedinnhold

To mål fra Harry Kane: Spurs lekte seg i viktig kamp mot Leicester

Nå er Champions League-døra vidåpen for Manchester United.

TOTTENHAM - LEICESTER 3-0:

Et dødelig effektivt Spurs gjorde kort prosess med et Champions League-jagende Leicester i søndagens kamp i London.

Oppgjøret var usedvanlig viktig for begge lag, men foran målene var det klasseforskjell på Tottenham og gjestene. Og særlig Harry Kane (26) fant fram avslutninger fra øverste hylle, som han har gjort så ofte mot samme motstander før.

Les også: Vålerenga har mottatt konkrete bud på Dønnum

3-0 til Spurs fører dem foreløpig opp på en viktig sjetteplass som kan gi Europa League-spill neste sesong. Om Wolverhampton avgir poeng i neste kamp, er det plutselig gjengen fra Nord-London som ligger best an til å kapre den plassen.

For Leicester er stortapet svært dårlig nytt. Manchester United passerer dem i rotteracet om Champions League-spill til høsten, hvis de tar poeng mot West Ham tirsdag. Dersom Ole Gunnar Solskjærs menn klarer det, er Leicester nødt til å vinne hjemme mot nettopp United i siste serierunde.

- Uvirkelige tall

Et James Justin-selvmål som ble frampovosert av Heung-min Son ga vertene starten de hadde håpet på allerede etter seks minutters spill. Seinere i førsteomgangen var det Kane som tok over rampelyset fullstendig.

Les også: Nedrykket nært for King og Bournemouth

Football Londons Tottenham-skribent Alasdair Gold lot seg også imponere av det han så fra laget som lenge har slitt med pretasjonene.

- Tottenham kutter rett og slett opp Leicester i fillebiter hver gang de angriper. Ikke engang halvveis og Jose Mourinhos lag fullfører sesongen i stil på Tottenham Hotspur Stadium, bemerket Gold på Twitter etter lagets tredje mål.

Kane fortsetter å stortrives i kampene mot klubben som hadde ham på utlån i 2013. På 14 kamper mot Leicester har storscoreren levert hele 16 mål. Om man bare ser på de siste ti kampene er 14 Kane-fulltreffere fasiten mot «The Foxes».

- Tenk på det. Det er helt uvirkelige tall, påpekte TV 2-programleder og Spurs-sympatisør Jon Hartvig Børrestad.

Glitrende start

Allerede i sjette spilleminutt hadde Spurs tatt den viktige føringen i oppgjøret.

Heung-min Son gjorde gjestenes Ryan Bennett svimmel med noen overstegsfinter, før sørkoraeneren noe heldig fikk sendt inn 1-0 via en uheldig James Justin.

Etter hvert utover i førsteomgangen viste Leicester at de ville være med på notene, og bare en feberredning fra Hugo Lloris hindret Ayoze Pérez i å smelle inn 1-1 på volley.

Man følte kanskje at det lå en utligning i lufta, men det motsatte skjedde etter 37 minutter. En corner ble klarert, og Spurs fant fram en kontring fra øverste hylle. Via Giovani Lo Celso og Lucas Moura, ble Harry Kane spilt fri bak gjestenes forsvar.

Englands spydspiss sendte millimeterpresist inn 2-0 i lengste krok med venstrefoten. Tre minutter seinere bøyde samme mann inn Tottenhams tredje mål bak Kasper Schemichel, da han dundret til med høyrebeinet.

Det gjorde jobben med å komme tilbake bortimot umulig for Leicester. Bortelagets manager Brendan Rodgers ble filmet mens han så meget bekymret ut like før pausen.

Nordiren forsøkte med både bytter og en formasjonsendring i andre omgang, men Leicester greide likevel ikke å komme med noe svar. De kom ikke nærmere Tottenham, og er nå bare foran Manchester United på flere scorede mål.

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken