Gå til sidens hovedinnhold

To mål unna historiebøkene

Det ble ingen rekord for Cristiano Ronaldo.

REAL MADRID - MALLORCA 1-0:

Cristiano Ronaldo kunne søndag bli den fjerde i La Ligas historie som har scoret 50 mål på under 50 kamper.

Real Madrid-spilleren har på de siste 48 kampene scoret 48 mål.

I sin 49. kamp, mot serietier Mallorca, trengte måltyven to nettkjenninger for å ta del i rekorden - ingen umulighet med tanke på at venstrevingen har et snitt på 1,15 mål per kamp denne sesongen.

Stolpeheading unna rekord
Men det ble ingen scoringer for Ronaldo.

Dermed ei heller noen rekord. Isidro Lángara, László Kubala og Pruden er fortsatt de tre eneste som har klart bragden å score 50 mål på færre enn 50 kamper i den spanske serien.

Men Ronaldo var fryktelig, fryktelig nære. Først på et frispark, som snek seg på feil side av stolpen, og så en heading som traff treverket istedenfor nettmaskene.

Benzema sikret Real-poeng
Seier og tre poeng ble det likevel til Real Madrid. Det sørget Karim Benzema for med kampens eneste scoring.

Dermed sikret José Mourinho tre viktige poeng på hjemmebane. Etter uavgjort og poengtap mot Almería i forrige seriekamp, kunne Barcelona fort ha rykket ifra helt øverst på tabellen. Lionel Messi og co. har vunnet 14 strake kamper i Primera Division og leder med fire poeng til Real, som fortsatt kan la gullhåpe leve.

Og Ronaldo trenger ikke gi opp, han heller. Det er ennå muligheter å sanke rekorder om scoringsstatistikken fortsetter. 25-åringen ligger an til å putte flere mål denne sesongen enn rekorden på 38.

Les saken: Ronaldo i ferd med å bli historisk

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken